Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

SJÍZDNOST: Na Vysočině napadlo několik centimetrů sněhu. Po ránu řidiči bourali

AKTUALIZACE 13:10: Na Vysočině napadlo v noci na dnešek několik centimetrů sněhu, nejvíc na Žďársku. Silnice první třídy jsou mokré po chemickém ošetření. Na vedlejších silnicích na Žďársku leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Všechny silnice jsou se zvýšenou opatrností sjízdné.

Od rána do 13:00 evidují policisté na Vysočině 45 dopravních nehod na silnicích všech tříd i na dálnici D1.

„V noci vyjelo na údržbu komunikací na území Vysočiny kolem 70 sypačů,“ řekl ČTK Aleš Hubený z dispečinku krajské správy a údržby silnic.

Podle krajské policejní mluvčí Dany Čírtkové způsobuje sněžení, které místy přimrzá, značné problémy v dopravě. „Od 6:00 do 13:00 jsme zatím řešili 45 dopravních nehod. Dva lidé se při nich zranili, z toho jeden člověk těžce,“ řekla mluvčí ČTK.

U Dobroutova na Jihlavsku dostal padesátiletý řidič s osobním autem smyk a vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem. „Při nehodě se těžce zranil a musel být převezen do nemocnice v Brně,“ doplnila mluvčí.

Už časně ráno skončil osobní automobil mimo vozovku poblíž Věže na Havlíčkobrodsku, nákladní vůz havaroval u Chotěboře. „V Třebíči u nádraží se střetl osobní vůz s autobusem,“ uvedla Čírtková. Policisté podle ní přijali kolem 60 oznámení od řidičů, kteří si stěžovali na špatně sjízdné silnice, a to na celém území kraje.

K večeru by měly srážky na Vysočině postupně slábnout, meteorologové však upozorňují na možnost lokální tvorby náledí. Nejvyšší odpolední teploty se pohybují kolem nuly.

Autoři

Štítky sníh, sjízdnost, počasí, nehoda, silnice, předpověď, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, Dálnice D1, okres Jihlava, Dobroutov, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Na Vysočině napadlo několik centimetrů sněhu. Po ránu řidiči bourali | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.