Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Opravy na pelhřimovské výpadovce jsou pro letošek u konce. Vyšly na jednapadesát milionů

Na výpadové silnici II/602 z Jihlavy směrem na Pelhřimov skončily opravy čtyř kilometrů vozovky, které řidiče zdržovaly od začátku léta. Kraj za ně zaplatí 51 milionů korun. Do modernizace této dopravně vytížené silnice investuje dlouhodobě. Projektanti už připravují podklady pro zlepšení úseků mezi Hubenovem a Dušejovem a mezi obcemi Strměchy a Olešná, sdělila dnes mluvčí kraje Jitka Svatošová.

Řidiči si však vydechnou jen na několik měsíců. Jihlavská radnice v příštím roce chystá úpravy křižovatky ulic Rantířovská a Žižkova poblíž čerpací stanice ONO, kde nyní fungují provizorní semafory. V budoucnu zde vznikne mimo jiné nové P+R parkoviště, přibudou také nové chodníky, přechody pro chodce, veřejné osvětlení nebo třeba zastávka městské hromadné dopravy (více o tomto tématu čtěte ZDE).

Dělníci nyní dokončili práce mezi Jihlavou a okružní křižovatkou poblíž obce Dvorce. Na tuto investici se kraj uchází o dotaci v evropském programu IROP. Ve stejném programu chce sehnat peníze také na opravy silnice II/406, která vede z Telče na Jihlavsku do jihočeských Dačic. Tyto práce budou stát 105 milionů korun.

Na silnici II/406 už stavbaři letos uskutečnili rekonstrukci mostu ve vsi Myslůvka. Opravili také navazující část této silnice mířící k hranicím Vysočiny a Jihočeského kraje, již zároveň rozšířili na 7,5 metru. V příštím roce se modernizace dočká i úsek silnice směrem do Telče, uvedla mluvčí kraje. Z Myslůvky do Telče tato komunikace měří zhruba pět kilometrů.

Kraji Vysočina patří 4562 kilometrů silnic druhé a třetí třídy. Za jejich opravy tento rok vydá zhruba 800 milionů korun.

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky II/602, výpadovka, opravy, omezení, Pelhřimov, silnice, oprava, Jihlava, Hubenov, Olešná, Strměchy, Telč, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy na pelhřimovské výpadovce jsou pro letošek u konce. Vyšly na jednapadesát milionů | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.