Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Havlíčkově Brodě podepsalo petici proti zvažované silnici přes třináct set lidí

V Havlíčkově Brodě podepsalo petici proti zvažované stavbě nové silnice v severozápadním okraji města 1350 lidí, sdělila organizátorka petice Kateřina Dubnová. Podle petice by silnice nevyřešila hlavní problémy s dopravou v centru, zasáhla by do přírody a jinde by se příliš přiblížila k domům. Investorem stavby měl být kraj. Podle sdělení jeho mluvčí Jitky Svatošové ale byly veškeré aktivity kolem tohoto záměru pozastaveny.

Petici by měla v pondělí projednat havlíčkobrodská městská rada. O postoji města k diskutované stavbě zatím žádné rozhodnutí nepadlo, uvedla mluvčí radnice Alena Doležalová.

Informace o možnosti propojit několika kilometry nové silnice městské ulice Ledečská a Masarykova zazněla na havlíčkobrodské radnici zjara. O záměru mělo v červnu jednat zastupitelstvo, z programu byl ale tento bod nakonec stažen. Místostarosta Libor Honzárek (TOP 09) to tehdy novinářům zdůvodnil tím, že radnice chce o této možnosti nejdříve informovat občany.

Státní Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) chce začít stavět obchvat v jihovýchodní části Havlíčkova Brodu, přípravy ale uvízly na výkupu posledního pozemku. Tato přes čtyři kilometry dlouhá silnice I. třídy má vést od výpadovky na Žďár nad Sázavou a Pardubice k trase směřující k Jihlavě a dálnici D1.

Podle organizátorů petice by pak městu více než nová silnice v severozápadní části pomohlo propojení výpadových silnic na Jihlavu a na Humpolec, které obě slouží jako přivaděče k D1. Nová severozápadní silnice by podle nich zasáhla kupříkladu do přírodní lokality Lázničkova stráň s pietním místem připomínajícím tragické události druhé světové války. Měla by prý také negativní dopad na obytnou zástavbu v části Perknov.

Autoři

Štítky silnice, petice, nesouhlas, Havlíčkův Brod, doprava, Libor Honzárek, TOP 09, druhá světová válka, Ředitelství silnic a dálnic, Jihlava, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Havlíčkově Brodě podepsalo petici proti zvažované silnici přes třináct set lidí | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.