Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Parkování v City Parku bude komfortnější. Řidiče čeká LED osvětlení nebo navigační diody

Několik posledních týdnů je v jihlavském nákupním centru City Park náročnější hlavně během odpoledních hodin zaparkovat. Část parkovacích stání je totiž pro zákazníky nedostupná, protože na parkovišti probíhá rekonstrukce. Po ukončení všech prací se návštěvníci nákupního centra mohou těšit na komfortnější parkování – třeba na novou sjezdovou rampu, navigační diody nebo LED osvětlení.

V celém parkovišti budou vyměněny podlahy, dojde k vyspárování a odvodnění tak, aby se zákazníci vyhnuli problémům z posledních let, kdy chodili kalužemi.

„Součástí vylepšeného parkingu je také nová sjezdová rampa, to znamená, že do nižšího parkovacího podlaží se řidiči dostanou hned po sjezdu, což uleví dopravně patru 2PP (horní parkovací patro, pozn. autora), neboť nebude docházet k průpletům aut sjíždějících dolů a aut, která vyjíždějí,“ popisuje další vylepšení v podzemních garážích Aleš Navrátil, ředitel City Parku.

Zákazníci také určitě ocení LED osvětlení a navigační indikátory volných parkovacích míst. „Červená barva bude signalizovat, že je místo obsazené, zelenou barvou budou opatřena volná parkovací místa a modře budou označena místa pro invalidy,“ jmenuje ředitel City Parku Aleš Navrátil. Navigační diody budou osazeny po skončení právě probíhajících hlučných pracích, které často mohou obtěžovat zákazníky i zaměstnance.  Předtím ještě bude celý prostor parkoviště vymalován. Podle vyjádření ředitele Navrátila by to mělo být do konce září.

Místa pro rodiče s dětmi i invalidy 

Tím však rekonstrukce v patrech pro parkování neskončí. „Kromě výše uvedeného bude na jaře 2018 parking, po vyzrátí betonu, opatřen finální stěrkou ve vícebarevném provedení, aby se zákazníci mohli lépe orientovat. Budou tak barevně vyznačena parkovací místa pro tělesně postižené, rodiče s dětmi, pěší zóny a tak podobně,“ popisuje další fázi modernizace Navrátil.

Na vylepšené parkoviště se těší nejeden zákazník obchodního centra. „Někdy tu kroužím i víckrát dokola, protože prostě není kde zaparkovat. Je to hodně znát, že ubyla parkovací místa, ale chápu, že se to udělat musí. Doufám, že po vyznačení míst pro rodiče s dětmi to budou lidé bez dětí respektovat, protože teď třeba odpoledne není šance na speciálním širším parkovacím místě pro rodiče s dětmi zaparkovat. Od rána jsou místa zabraná řidiči, kteří v autě ani nemají autosedačku,“ dodává Ivana Hlaváčková, jedna z pravidelných zákaznic City Parku.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky parkování, rekonstrukce, City Park, diody, osvětlení, rampa, dioda, LED

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Dostál

KÚ Jihlava by to také potřeboval udělat v podzemních garážích.

Pátek, 1. září 2017, 11:21Odpovědět

Parkování v City Parku bude komfortnější. Řidiče čeká LED osvětlení nebo navigační diody | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.