Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Další náročný víkend pro cestování na jih. Komplikace zažije především Rakousko

Vyrazíte nadcházející víkend do Rakouska a dále směrem na jih? Je potřeba se obrnit trpělivostí. Právě u jižních sousedů se čekají největší dopravní komplikace. Cestu hodně ovlivní zpřísněné hraniční kontroly.

Vyšší počty ilegálních přechodů. Důvod z posledních dní, kvůli kterému rozhodl rakouský ministr vnitra Wolfgang Sobotka, že se zpřísní hraniční kontroly s Maďarskem, Slovinskem, Slovenskem a Itálií. Současně se vrací rekreanti na sever Evropy a vzhledem ke státnímu svátku Nanebevzetí Panny Marie (Rakousko, Itálie a část Německa) si někteří prodlouží víkend. Znamená to jediné – delší cestu směrem do rekreačních oblastí během letních prázdnin.

Nejhorší dopravní situace se čekají na brennerské dálnici A22 na trase z italské Verony do Innsbrucku, na dálnici A23 u přechodu Tarvisio mez italským Udine a Villachem a u tunelu Karawanken mezi slovinskou Lublaní a Villachem. Komplikace hrozí i na dálnici A1 u města Spiefeld na cestě mezi slovinským Mariborem a Štýrským Hradcem, na dálnici A4 na přechodu Nickelsdorf mezi maďarskou Budapeští a Vídní a na dálnici A6 u přechodu Jarovce mezi slovenskou Bratislavou a Vídní.

Namátkové hraniční kontroly nejsou výjimkou ani v Německu. Delší fronty se tvoří na přechodech Suben mezi rakouským Lincem a Pasovem, Walserberg mezi rakouským Salcburkem a Mnichovem a Kiefersfelden mezi rakouským Kufsteinem a Rosenheimem. Přísné prohlídky jsou i mezi Slovinskem a Chorvatskem, kde obě strany důkladně kontrolují doklady cestujících. Situace je nejhorší na přechodech Dragonja a Macelj.

V Rakousku však nebudou dopravní komplikace jen o kontrolách na hraničních přechodech. U Spielbergu nedaleko Štýrského Hradce se jede o víkendu závod Moto GP a do dějiště míří na 200 tisíc fanoušků. Ovlivní to situaci na dálnicích A9 mezi Lincem a Štýrským Hradcem a A2 mezi Villachem, Štýrským Hradcem a Vídní. Uzavřen je navíc průsmyk Sölkpass.

Ve čtvrtek zároveň u jezera Schwarzl poblíž Štýrského Hradce začal hudební Lake festival. Potrvá až do soboty a přijede na něj až 25 tisíc návštěvníků. Očekává se, že doprava bude kolabovat na dálnici A9 směrem ze Štýrského Hradce do Mariboru. Těžké časy čekají i cestující v Tyrolsku a Voralbersku, kde se až do 2. října kvůli náročné opravě uzavřel tunel Arlberg. Doprava je vedena přes paralelní průsmyk.

Foto User:My Friend (Own work) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)], via Wikimedia Commons

Štítky cestování, Evropa, prázdniny, kolony, provoz, Rakousko, dálnice, Štýrský Hradec, Itálie, Německo, Slovinsko, Villach, Vídeň, Nanebevzetí Panny Marie, Wolfgang Sobotka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další náročný víkend pro cestování na jih. Komplikace zažije především Rakousko | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.