Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na průtahu Velkým Meziříčím je ode dneška uzavřen most, objížďka bude po dálnici D1

Na silničním průtahu Velkým Meziříčím je od dnešních ranních hodin uzavřen most kvůli rekonstrukci. Auta po něm neprojedou do poloviny prosince. Objízdná trasa povede i po sousední dálnici D1. Ve směru na Brno řidiči po D1 pouze objedou město, ale směrem na Prahu budou sjíždět až v Měříně.

„Očekáváme komplikace. Nejnáročnější budou první tři dny,“ řekl starosta Radovan Necid k očekávané situaci v dopravě ve městě. Na silnici II/602 procházející centrem sjíždějí auta při problémech na dálnici, jejíž dva úseky u Meziříčí se nyní opravují. Most přes řeku Oslavu, který je u pošty v Sokolovské ulici, by měl být neprůjezdný zhruba od 7 hodin.

Objízdná trasa na D1 ve směru od Prahy vede mezi exity 141 a 146 ve Velkém Meziříčí. Směrem od Brna budou auta vjíždět na dálnici na 146. kilometru, ale sjedou až na 134. kilometru v Měříně. Odtud se do Velkého Meziříčí dostanou po silnici II/602. Na exitu 141 v Meziříčí bude možné v tomto směru z D1 sjíždět až od 19. září.

ČTĚTE TAKÉ: O plánované rekonstrukci ve Velkém Meziříčí jsme informovali ZDE.

Druhá objízdná trasa povede městem, Třebíčskou ulicí a po silnici II/360 k Novému nádraží. Mohou tam jen osobní auta, nákladní vozy do šesti tun hmotnosti a MHD.

Starý most dělníci zbourají a místo něj postaví novou konstrukci. Kraj Vysočina, který je investorem, dostane na tuto akci za 20 milionů korun dotaci z evropského programu IROP.

Foto www.designportal.cz | Zdroj ČTK

Štítky Velké Meziříčí, stavby, silnice, rekonstrukce, Dálnice D1, dálnice, Praha, Brno, Měřín, Radovan Necid, Meziříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na průtahu Velkým Meziříčím je ode dneška uzavřen most, objížďka bude po dálnici D1 | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.