Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řidička osobního auta zemřela při hromadné dopravní nehodě. Úsek je zcela neprůjezdný

AKTUALIZOVÁNO 22:05: Vážná dopravní nehoda se dnes stala na silnici I/38 u obce Štoky ve směru jízdy na Havlíčkův Brod. Střetl se tam nákladní automobil, dodávka a osobní auto. Při nehodě zemřela osmatřicetiletá řidička osobního auta, nezletilý spolujezdec utrpěl těžké zranění.

Provoz na silnici I/38 mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem byl na tři hodiny zcela zastaven. Policisté odkláněli dopravu na objízdnou trasu, řekla ČTK jejich mluvčí Dana Čírtková.

„Zraněného osmiletého spolujezdce přepravujeme do dětského traumacentra ve Fakultní nemocnici v Praze - Motole,“ řekl ČTK náměstek ředitelky krajských záchranářů Petr Novotný.

Havárie se stala kolem 13:30 na silnici I/38 za obcí Štoky ve směru na Havlíčkův Brod. „Řidička jela ve směru na Jihlavu. Z dosud nezjištěných příčin náhle vyjela do protisměru, kde se čelně střetla s nákladním vozidlem. Od něho se osobní auto odrazilo pod dodávkový vůz,“ řekla policejní mluvčí. Po střetu s dodávkou byl pak osobní vůz odhozen do příkopu, kde se převrátil na bok.

Příčiny a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem vyšetřování. Dechová zkouška ukázala, že alkohol před jízdou nepil řidič nákladního auta ani dodávky. „U řidičky byla k objasnění příčiny úmrtí nařízena soudní pitva,“ uvedla Čírtková. Nehoda podle ní způsobila hmotnou škodu přesahující 350 tisíc korun.

Policisté odkláněli dopravu v obou směrech na trasu Štoky, Pozovice, Šlapanov, Vysoká a Havlíčkův Brod. Po třech hodinách policie obnovila provoz jedním jízdním pruhem a dopravu řídila kyvadlově.

Při dopravních nehodách v Kraji Vysočina letos přišlo o život už 19 lidí.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky nehoda, provoz, omezení, policie, automobil, silnice, dopravní nehoda, Havlíčkův Brod, Štoky, Jihlava, Petr Novotný, Fakultní nemocnice v Motole, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidička osobního auta zemřela při hromadné dopravní nehodě. Úsek je zcela neprůjezdný | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.