Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nový obchvat na tahu I/34 u Pelhřimova budou moci řidiči využívat od srpna

Po novém silničním obchvatu na hlavním tahu číslo 34 u Pelhřimova začnou auta jezdit v srpnu, řekla ředitelka jihlavského Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Marie Tesařová. Díky 5,4 kilometru dlouhému obchvatu se zbaví tranzitní dopravy představující denně tisíce vozidel tři vsi směrem na Jindřichův Hradec. Jde o Ústrašín, Ondřejov a Myslotín.

„Těšíme se, že bude v obci klid, protože teď je ten provoz docela hektický.  Někdy tu silnici přejít je velký problém, hlavně pro děti,“ řekl starosta Ondřejova Josef Brož.

Na nové části silnice I/34 začali stavbaři pracovat zjara 2015 s tím, že zkušební provoz na novém úseku začne letos v létě. Zakázku v hodnotě kolem půl miliardy korun provádí sdružení firem Swietelsky stavební, Strabag a Colas. Kvůli propojování s původní komunikací teď řidiči projíždějí kyvadlově úsekem u Myslotína. Dopravu tam řídí semafor.

Problémy na stavbě způsobily loňské přívalové deště, splachy tekly do Ondřejova. Podle starosty voda vyplavila nějaké domy a splavená hlína s kameny ucpala kanalizaci. „Letos naštěstí tolik vody nebylo, tak se to nepřihodilo,“ uvedl.

Silnice I/34 je součástí mezinárodního tahu E551. Díky obchvatu u Pelhřimova z něj zmizí úzký úsek silnice se zatáčkami, klesáním a stoupáním. Nově postavená část obsahuje devět mostů a dvě mimoúrovňové křižovatky.

Na silnicích první třídy Vysočiny přibudou obchvaty i jinde. Stavbu nových dvou kilometrů na I/37 u Skleného nad Oslavou zahájilo ŘSD v dubnu, dokončena bude v závěru příštího roku. Na plánovaný obchvat obce Kámen na tahu číslo 19 se ředitelství chystá vybírat dodavatele stavby.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky obchvat, Pelhřimov, I/34, silnice, tranzitní doprava, Ondřejov, Ředitelství silnic a dálnic, Myslotín, Jindřichův Hradec, Ústrašín, Josef Brož, Strabag

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový obchvat na tahu I/34 u Pelhřimova budou moci řidiči využívat od srpna | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.