Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Opravy frekventované silnice ztíží v létě dopravu z Jihlavy na Pelhřimov

Kraj bude v létě opravovat frekventovanou silnici II. třídy číslo 602 z Jihlavy směrem na Pelhřimov a na Telč. Radní kraje dnes rozhodli o tom, že práce provede firma Metrostav, dostane za ně zaplaceno 43,4 milionu korun bez daně. Opravy začnou v nejbližší době, řekl dnes novinářům hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD).

Dělníci budou spravovat rozbitý asfaltový povrch silnice mezi Jihlavou a zhruba čtyři kilometry vzdálenou okružní křižovatkou poblíž obce Dvorce. Pracovat tam budou hlavně o letních prázdninách. Auta budou projíždět kyvadlově.

„Bude to prováděno po částech a se semafory, protože ta silnice je velmi zatížená," uvedl hejtman. Předpokládá, že stavbaři budou silnici spravovat po úsecích.

 Radní kraje dnes také vybrali stavební firmu na opravy silnice II/406 z Telče na Jihlavsku k hranicím s Jihočeským krajem. Tuto zakázku v hodnotě skoro 52 milionů korun získala společnost Strabag.

 Kraj Vysočina chce letos na svých silnicích druhé a třetí třídy uskutečnit přes 150 oprav a rekonstrukcí. Jde o akce v součtu za 1,2 miliardy korun.

Omezení a uzavírky už řidiče v tomto kraji zdržují na desítkách míst, informace o nich lze najít na krajském webu. Týkají se rovněž státních tahů první třídy a dálnice D1.

 

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky opravy, omezení, kolony, Pelhřimov, silnice, Jihlava, Jiří Běhounek, Telč, ČSSD, Metrostav, Strabag, Jihočeský kraj, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy frekventované silnice  ztíží v létě dopravu z Jihlavy na Pelhřimov | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.