Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Žďársku komplikuje dopravu vítr a sněhové jazyky. Odpoledne bude foukat méně

Silný nárazový vítr a déšť se sněhem dnes komplikuje dopravu na Žďársku, kde se místy tvoří sněhové jazyky. Všechny silnice jsou podle silničářů sjízdné se zvýšenou opatrností. Hlavní tahy jsou mokré po chemickém ošetření, na Žďársku na nich leží rozbředlý sníh. Na vedlejších silnicích leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem.

„Během noci udržovalo sjízdnost v okresech Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázavou 26 sypačů. Na Žďársku navíc od čtvrtečních 20:00 odstraňovalo sněhové jazyky 14 traktorů s radlicemi,“ řekl ČTK Tomáš Krejčí z dispečinku Krajské správy a údržby silnic.

Na Vysočině je převážně zataženo, vane silný vítr. Na většině území jsou dešťové přeháňky, na Žďársku se sněhem. Teploty se pohybují od jednoho do čtyř stupňů Celsia. Během dnes se podle meteorologů bude vyjasňovat a zároveň bude ubývat srážek a ochlazovat se. Silný severozápadní vítr, který ve vyšších polohách v nárazech dosahuje rychlosti až 90 kilometrů v hodině, bude odpoledne slábnout.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky okres Žďár nad Sázavou, silnice, Jihlava, Třebíč, Žďár nad Sázavou, Kraj Vysočina, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Žďársku komplikuje dopravu vítr a sněhové jazyky. Odpoledne bude foukat méně | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.