Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nehoda poblíž Humpolce blokovala dopravu na dálnici D1 směrem na Brno

Nehoda nákladního auta a dodávky na 93. kilometru dálnice D1 u Humpolce zastavila kolem 14:45 provoz směrem na Brno. Jeden člověk při nehodě utrpěl vážné zranění. ČTK to řekla policejní mluvčí Jana Kroutilová. Dnes to byla už několikátá nehoda na D1. Podle dispečinku Národního dopravního informačního centra byl provoz v místě nehody jedním jízdním pruhem obnoven krátce po 15:00.

„Jeden muž byl při nehodě těžce zraněn. Byl převeden na umělou plicní ventilaci a sanitkou převezen na traumacentrum fakultní nemocnice v Brně - Bohunicích,“ řekla ČTK ředitelka vysočinských záchranářů Vladislava Filová.

Z dosavadního vyšetřování podle Kroutilové vyplynulo, že řidič dodávky narazil do nákladního vozidla před ním. Při nehodě byl vážně zraněn spolujezdec v dodávce. Policisté při dechové zkoušce u obou řidičů požití alkoholu vyloučili. Další okolnosti dopravní nehody se dále vyšetřují.  Kolem 16:45 byla dálnice v místě dopravní nehody opět plně průjezdná.

Dnes zablokovaly dopravu na dálnici D1 nedaleko Brna nehody několika kamionů a dodávky s nákladním vozem. Hromadná nehoda se stala nejprve před 02:00 na 162. kilometru u Velké Bíteše. Kamion jedoucí na Prahu tam narazil do mobilních betonových svodidel. Do nich poté narazil další řidič nákladního vozidla jedoucí ve stejném směru za ním a zůstal zde s automobilem zaklíněn. Zároveň byla svodidla posunuta do směru na Brno a narazil do nich ještě řidič vozidla jedoucí po dálnici ve směru na Brno.  Nikdo nebyl zraněn. Dálnice stála směrem na Brno několik hodin (o této nehodě jsme vás informovali ZDE).

Další nákladní auto leželo na boku na 169. kilometru u Devíti křížů ve směru na Prahu, kudy také nebylo možné projet. Řidič z této nehody byl zraněný. Dopoledne se na 152. kilometru srazily ve směru na Brno dodávka s nákladním vozem, dálnice v místě stála. Při nehodě se zranil jeden řidič.

Autoři | Foto www.ceskedalnice.cz

Štítky Brno, havárie, dálnice, Dálnice D1, Humpolec, nákladní automobil, Národní dopravní informační centrum, Fakultní nemocnice Brno, Praha, Brno-Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda poblíž Humpolce blokovala dopravu na dálnici D1 směrem na Brno | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.