Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Další změny v jihlavské MHD: Z linky 36 bude nově 3. Lidem pomohou expresní linky

Jízdní řády se nyní v krajské Jihlavě mění každý měsíc. Po změnách linky číslo 9 do Hosova od září se od začátku října výrazně změní provoz linky 36 z Horního Kosova k firmě Bosch. Tato linka bude nově jezdit s číslem 3 a navíc k ní přibudou expresní spoje jezdící do průmyslové zóny po přivaděči.

Na konci srpna schválili jihlavští radní další změny v městské hromadné dopravě. Provozu do průmyslové zóny, kde jsou velké areály firem Bosch a Automotive Lighting, by mělo prospět zavedení takzvaných expresních linek. Budou jezdit pod čísly 31 a 32. Částečně tyto autobusy nahradí velice vytížené spoje před začátky směn na stávající lince číslo 36.

Současný stav je takový, že během zhruba půl hodiny před zahájením jednotlivých směn přijíždí k fabrikám osm autobusů, čtyři ve standardní trase z Horního Kosova přes Masarykovo náměstí a dále kolem Kauflandu přes Bedřichov k areálům firem. Další čtyři autobusy jezdí jako posilové spoje a od svého začátku Masarykově náměstí kopírují předchozí trasu. Právě tyto čtyři posilové spoje budu od 1. října jezdit po nových trasách.

První expresní linka začíná nabírání zaměstnanců už od vozovny dopravního podniku na Slunci, pokračuje kolem Dělnického domu a kolem nemocnice na Horní Kosov a Dolinu, od mlékárny pak linka zamíří rovnou na přivaděč, ze kterého sjede až na kruhový objezd v průmyslové zóně. Po zastávce S.K. Neumanna tedy bude následovat až zastávka Bosch Diesel, proto se linka nazývá „expresní“.

Druhá nová linka také začíná u dopravního podniku, ale od obchodního domu City Park pojede přes Březinky, z největšího jihlavského sídliště pak bude pokračovat přes kruhové objezdy ke Kaufladu a odtud také na přivaděč se stejným koncem jako předchozí linka.

S odebráním posilových spojů přijde linka s nejvyšší číslem i o tuto svou výjimečnost. Nově bude jezdit s číslem 3.

ČTĚTE TAKÉ:  Jihlavská autobusová linka číslo 9 pojede od září jinak. Nově bude zastavovat u polikliniky

Foto www.fotogalerie-doprava.wz.cz, www. jihlavskymhd.g6.cz

Štítky Robert Bosch GmbH, Kosovo, průmyslová zóna, Jihlava, Automotive Lighting, Kaufland, Stanislav Kostka Neumann, City Park, Slunce, Bedřichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další změny v jihlavské MHD: Z linky 36 bude nově 3. Lidem pomohou expresní linky | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.