Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihlavský Brněnský most se bude rekonstruovat. Jeho poslední oprava byla v roce 1997

Jihlavský Brněnský most na silnici II/602 čeká rekonstrukce. „V nejvyšším místě 18 metrů vysoký a téměř 200 metrů dlouhý železobetonový most by se mohl začít modernizovat už v příštím roce. Plánujeme, že využijeme evropských fondů a pokusíme se požádat o spolufinancování této akce z Integrovaného regionálního operačního programu. Proto bude projektový záměr v září tohoto roku předložen Regionální stálé konferenci, která rozhoduje o zařazení akcí do Regionálního akčního plánu pro území Kraje Vysočina,“ informoval náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast dopravy Libor Joukl.

Brněnský most dostane nový kabát kvůli jeho špatnému stavu, zejména kvůli korozi. Do mostu navíc zatéká voda. V současné době budou projektanti intenzivně pracovat na přípravě dokumentace pro modernizaci mostu. Navrhnou mimo jiné odpovídající způsob řešení, časový harmonogram a podobně. „Most není v současné době v havarijním stavu, není třeba přistupovat k žádným dopravním omezením. Ale podle závěrů provedených kontrol by se měla jeho rekonstrukce uskutečnit do čtyř až pěti let, neboť nutná údržba je spojena se stále vyššími náklady. Naposledy most prošel větší opravou v roce 1997,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast financí a grantové politiky Vladimír Novotný.

Vedení Kraje Vysočina si od modernizace důležitého mostu na silnici II/602, který je součástí spojení Jihlavy na D1 (Exit 119 Velký Beranov) a zároveň součástí výpadovky na Žďár nad Sázavou, slibuje zásadní prodloužení jeho životnosti v řádech o desítky let. 

Foto maps.google.cz | Zdroj Krajský úřad Kraje Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, Vladimír Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský Brněnský most se bude rekonstruovat. Jeho poslední oprava byla v roce 1997 | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.