Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Doprava

Vysočina letos vybere firmu na stavbu obchvatu Rytířska. Spojení Žďáru s D1 bude zase o něco rychlejší

Kraj Vysočina dokončuje přípravy silničního obchvatu Rytířska na trase mezi krajskou Jihlavou a Žďárem nad Sázavou. Výběrové řízení na zhotovitele by mělo být vypsané ve druhé polovině letošního roku, stavba by se pak mohla uskutečnit v...

Počet cestujících v jihlavské MHD opět dosahuje čísel jako před covidem. Kdy se spustí roky slibovaný e-shop?

Počet cestujících v jihlavské MHD se loni zvýšil a už se dostal zpět na čísla roku 2019. V kontextu revolučních změn, ke kterým došlo před rokem, je potěšitelné, že lidé na městské trolejbusy a autobusy nezanevřeli.

Kraj Vysočina letos dá za obnovu silnic 2,3 miliardy korun, oprav de dočká například Rantířovská ulice

Kraj Vysočina má v letošním plánu opravy a investice do silnic za 2,3 miliardy korun, v minulém roce byly tyto výdaje okolo dvou miliard korun. V této sumě je i výrazný příspěvek pro stavbu obchvatů Jihlavy a Brtnice.

V Havlíčkově Brodě proti sobě vyjely dva vlaky, zastavily včas

Na nádraží v Havlíčkově Brodě proti sobě dnes odpoledne vyjely dvě vlakové soupravy. Zastavily 37 metrů od sebe. Odhadovaná škoda je 30.000 korun. Příčinu šetří Drážní inspekce.

ŘSD opraví most u Havlíčkova Brodu. Práce částečně omezí dopravu

Ředitelství silnic a dálnic plánuje v letošním roce opravit most na silnici I/39 u 34 u osady Pohledští Dvořáci na Havlíčkobrodsku. Důvodem je dožilý stav části mostu. Práce mají trvat maximálně 224 dní.

VIDEO: Policie musela na šampionátu řešit kolony. Cizince převezla na záchytku a pokutovala opilého řidiče

Na silnicích vedoucích do Nového Města na Moravě byl včera výraznější provoz, který souvisel s mistrovstvím světa v biatlonu. První závod startoval již o půl třetí odpoledne, proto se diváci začali sjíždět již dopoledne po desáté hodině. Navíc...

Dráhám loni o třetinu stouply výdaje za odškodnění cestujících kvůli zpoždění

České dráhy (ČD) loni cestujícím kvůli zpoždění zaplatily téměř 7,6 milionu korun, meziročně o zhruba 31 procent více. K růstu částky podle mluvčího drah Petra Šťáhlavského vedl například vyšší počet cestujících, podpořilo ho i zavedení...

Novoměstský šampionát v biatlonu ovlivní dopravu. Přečtěte si, kde se bude jezdit jinak než obvykle

Už dnes bude prvním závodem zahájeno biatlonové MS v Novém Městě na Moravě. Pořadatelé očekávají účast kolem dvou set tisíc fanoušků. Řidiči se tak musí připravit na několik změn, které na ně čekají.

Cestující v Želetavě při čekání na autobus už nebudou moknout. Zítra se jim otevře nové nádraží

Lidé v Želetavě budou od pondělí 5. února využívat nové autobusové nádraží, které jim poskytne větší pohodlí a také jim umožní schovat se třeba před deštěm. To staré nádraží, které se nacházelo na náměstí, už nesplňovalo potřebné požadavky.

ŘSD začne vybírat zhotovitele letošních staveb a rekonstrukcí. Co všechno na Vysočině je v plánu?

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) představilo program oprav, rekonstrukcí a staveb, které v Kraji Vysočina v tomto roce zrealizuje, případně alespoň zahájí. Jak novinářům řekl Jiří Veselý z oddělení komunikace, u většiny z nich ŘSD ještě ani...

Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.