Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V České republice panuje bitva o největší pokrytí

Investice do rozvoje mobilních sítí rostou. O2 hodlá letos investovat do výstavby sítě jednu miliardu korun, což je prakticky dvojnásobek v porovnání s předcházejícím rokem. Většina peněz půjde do budování LTE, stranou ale nezůstane ani fixní internet.

První komerční síť 4G LTE v Česku spustilo O2 již v červnu 2012. Teprve ke konci loňského roku ale došlo k masové výstavbě nových vysílačů. „Hlavní předností 4G LTE je nejen vysoká rychlost a odezva přibližující se fixní síti, ale zejména její dostupnost. Rychlé připojení nyní pokrývá prakticky celou republiku a stále se rozšiřuje,“ říká ředitel O2 Tomáš Budník. Majitelům telefonů s podporou LTE se tak po opuštění města už nestává, že by rychlost připojení klesla, a i na cestách mohou využívat všechny služby, na které jsou zvyklí.

Rychleji a na více místech nyní běží také fixní internet xDSL od O2. Zvýšení dosahu fixního internetu umožnily investice do nových DSLAMů a optiky využívané v páteřních spojích. Vyšší rychlost internetu uvítají zejména ti, kdo mají v domácnosti více připojených zařízení nebo chtějí sledovat O2 TV. „Naši klienti na xDSL průměrně stáhnou 50 GB dat měsíčně, ale ti, kteří aktivně využívají O2 TV, potřebují pětinásobek, tedy 250 GB dat měsíčně,“ dodává ředitel O2 Tomáš Budník. S nástupem vysokorychlostního mobilního internetu 4G LTE ale někteří lidé zvažují, zda ještě fixní internet potřebují.

Internet na doma obvykle slouží pro všechna zařízení v domácnosti - od počítače přes mobilní telefony a tablety až po televizi a případně i alarmy. Všechny tyto přístroje mohou být stále připojeny a využívány. Fixní síť je nastavena na přenášení velkých objemů dat, toho zatím není mobilní síť bez občasných výkyvů schopná.

Internet od O2 je nyní dostupný více než třem milionům českých domácností. Rychlost připojení i jeho dostupnost na konkrétní adrese si můžete snadno ověřit na http://od.o2.cz/Overit-online.

PR text

Štítky Internet, Česko, O2 Czech Republic, Tomáš Budník, O2 TV

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V České republice panuje bitva o největší pokrytí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.