Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Krajská Jihlava je pátým nejlepším městem pro byznys v republice

Jihlava se umístila na pátém místě v celorepublikovém kole srovnávacího výzkumu Město pro byznys 2018. V rámci kraje je Jihlava pro byznys druhým nejlepším městem, a to po Humpolci. Cenu za druhé místo v krajském kole si převzala na krajském setkání Svazu měst a obcí v polovině února primátorka města Karolína Koubová.

„Podle výzkumu se Jihlava v minulém roce mohla pochlubit vysokým podílem podpory veřejné dopravy a vynikající elektronickou komunikací, za což patří velký dík hlavně úředníkům a jejich poctivé práci,“ uvedla Karolína Koubová.

Analytická agentura Datank ve srovnávacím výzkumu hodnotí přístup veřejné správy a podnikatelské prostředí ve všech městech a obcích s rozšířenou působností v České republice. Vyhlašovatelem již jedenáctého ročníku výzkumu je týdeník Ekonom.

Pátá pozice v celorepublikovém kole je pro Jihlavu velkým skokem vpřed. Ani v minulých ročnících si však metropole Vysočiny nevedla špatně, udržela se mezi prvními padesáti městy po deset let.

Nejlepším Městem pro byznys roku 2018 se stal Prostějov. V krajském kole Vysočiny na vrcholu žebříčku se za minulý rok umístil Humpolec, za Jihlavou skončil třetí Pelhřimov.

Tisková zpráva | Foto Lenka Dvořáková

Štítky byznys, město, soutěž, podnikání, Jihlava, výzkum, Karolína Koubová, Humpolec, Svaz měst a obcí České republiky, Kraj Vysočina, Česko, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská Jihlava je pátým nejlepším městem pro byznys v republice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.