Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ajťáci z Jihlavy a okolí se už nemusí za prací stěhovat

PR článek

Stěhování do velkých měst je pro mnoho lidí, kteří se chtějí uplatnit ve svém oboru běžnou praxí. Pro IT nadšence byl ještě donedávna přesun do Brna, Ostravy či do Prahy nutností. Situace se ale pomalu mění. Významné IT firmy přišly s novou strategií. Přestaly čekat, až za nimi zaměstnanci přijdou a zamířili rovnou za nimi. My v Etneteře patříme mezi první, kteří si uvědomili potenciál lidí mimo velká města, a proto jsme v létě otevřeli pobočku v Jihlavě na Masarykově náměstí.

„Rozšíření do regionů vidíme jako jednu z cest, jak se vyrovnat s dlouhodobým nedostatkem lidí v IT,” říká Petr Votoček, který Etneteru řídí. Zabýváme se zakázkovým vývojem webových, mobilních a VR aplikací. Na trhu působíme už 21 let a mezi naše nejvýznamnější klienty patří například O2, Fortuna nebo Datart. S naší prací jste se mohli setkat třeba jako diváci O2 TV, jejíž aplikaci pro mobilní telefony a tablety jsme nedávno redesignovali.

“Jihlavou jsme začali zejména proto, že u nás funguje tzv. jihlavská klika. Několik lidí odsud pochází a bylo pro ně zajímavé pobočku budovat. Hledáme zde hlavně nové talenty. Myslím, že mnozí absolventi Vysoké školy polytechnické ocení, že se za zajímavou prací v IT už nemusí stěhovat do Prahy nebo do Brna,“ dodává Petr, proč jsme se rozhodli zrovna pro Jihlavu.

Nyní ke třem vývojářům, kteří na Masarykově náměstí už pracují, hledáme další kolegy ideálně se zaměřením na Javu a JavaScript. Kromě kanceláří na krásném místě v samotném centru města můžeme nabídnout unikátní firemní kulturu, která stojí na svobodě a vzájemné důvěře. Venku se sice ochladilo, ale pokud by ještě vykouklo sluníčko, je možné pracovat ze zahrádky vedlejší kavárny u půllitru Ježka. Mimochodem dosahuje tam naše wi-fi.

Jihlavská klika spolupracuje na projektech s pražskou pobočkou, takže si zdejší vývojáři sáhnou na práci pro velké firmy. Kromě firemní kultury určitě stojí za zmínku pravidelné firemní akce pro zaměstnance – kromě klasického vánočního večírku, třeba každoroční Offline, či akce, které pořádají samotní zaměstnanci pro své kolegy. Jak se v Etneteře žije, můžete zjistit na našem Facebooku, nebo 7. listopadu na veletrhu JOBStart na Vysoké škole polytechnické Jihlava, kde budeme mít stánek. Na místě budou potenciální kolegové, kterých se budete moci na cokoliv zeptat.

Štítky Jihlava, Praha, Brno, Ostrava, O2 Czech Republic, Datart, Facebook, O2 TV

Ajťáci z Jihlavy a okolí se už nemusí za prací stěhovat | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.