Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Jihlavě by měl vzniknout logistický areál se sklady. Termín výstavby je zatím nejistý

V Jihlavě by mělo vzniknout další logistické centrum, stavbu plánuje pražská firma I.C.P. u Znojemské ulice. Záměr, jehož dopad na životní prostředí začaly prověřovat úřady, počítá se stavbou dvou velkých skladovacích hal s administrativním zázemím a parkovišti. Investor na dotaz uvedl, že pozemky už koupil. Termín výstavby se podle něj zatím upřesnit nedá.

„Velkou roli zde hrají úřední povolovací procesy, jejichž délku nelze nyní odhadnout. Můžeme říct, že se pohybujeme v jednotkách let,“ uvedl člen představenstva I.C.P. Jihlava - jih Marek Klaus ke stavbě areálu. S možnými zájemci o jeho využívání firma povede předběžná jednání. I.C.P. Jihlava - jih podle údajů ve veřejném rejstříku převzala část jmění oznamovatele záměru I.C.P. Capital Partners.

Logistický areál v jižní části Jihlavy by měl podle zveřejněného záměru zabírat skoro sedm hektarů pozemků, z nichž by mělo být zastavěno 2,4 hektaru. Kromě dvou hal počítá i s parkovišti pro 196 osobních aut, 22 kamionů a deset dodávek. Teď je to území se zemědělskou půdou, které je vymezeno průmyslovou zástavbou ve Znojemské ulici a silničním obchvatem.

Územní plán města takovému záměru nebrání, řekl náměstek primátora Vratislav Výborný (ČSSD). Podle něj je obecně přijatelnější, když jsou skladovací haly poblíž obchvatu, než kdyby musely kamiony jezdit městem.

U Jihlavy investoři oceňují její dostupnost a návaznost na dálnici D1.  Jihlavský Icom transport už dřív oznámil svůj záměr postavit logistické centrum skoro na devíti hektarech pozemků v jihlavské části Bedřichov. Vzniknout mají dvě velké víceúčelové haly. Investici firma vyčíslila zhruba na 650 milionů korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky logistika, sklad, areál, stavba, Jihlava, pozemek, ICP Capital Partners a.s., Vratislav Výborný, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě by měl vzniknout logistický areál se sklady. Termín výstavby je zatím nejistý | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.