Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Grafton: Napřímo oslovení kandidáti dosáhnou na vyšší mzdu

PR článek

V letošním roce klesl počet aktivních zájemců o kvalifikované pozice v technických oborech a IT o dalších 20 %. To je spolu s klesající nezaměstnaností důvod, proč je dnes až pětina pracovních míst v těchto oborech obsazováno přímo oslovenými kandidáty, tedy těmi, kteří aktuálně novou práci nehledají. Vyplývá to z nedávného šetření personální agentury Grafton Recruitment.

„Zatímco například dělnické pozice se stále obsazují s pomocí pracovních portálů či dalšími offline způsoby náboru, pracovníky pro technické a IT pozice je v současné chvíli třeba aktivně vyhledávat a oslovovat přes online kanály, jako jsou například sociální sítě,“ uvedla Jitka Součková, marketingová manažerka agentury Grafton Recruitment. Podle údajů této personální agentury klesl počet aktivních kandidátů o kvalifikované pozice v technických oborech a v oblasti IT meziročně v průměru o dalších 20 % oproti loňskému roku, který se už tak vyznačoval jejich nedostatkem. Nedostatek vhodných uchazečů je tedy třeba nahrazovat aktivním vyhledáváním a přímým oslovováním kandidátů s pomocí talent sourcerů a head hunterů. „Souvisí to nejen s nízkou nezaměstnaností a tedy i určitou vyčerpaností pracovního trhu, ale i s růstem ekonomiky, což se u řady pracovníků odráží v růstu jejich mezd i spokojenosti ve stávajících pozicích,“ komentuje Jitka Součková.

V online prostředí získávají na významu především sociální sítě LinkedIn a Facebook. „Asi 15 % profesionálů, které jsme v druhé polovině loňského roku umístili, jsme identifikovali právě prostřednictvím sítě LinkedIn. Intenzivně pracujeme i s Facebookem. Odhadujeme, že letos dojde ke 100 % nárůstu počtu umístěných uchazečů, s nimiž vstupujeme do kontaktu na této síti, “ dodává Radek Zabloudil, Talent Sourcing Manager Graftonu s tím, že zhruba pětina pracovních míst v technických a IT oborech je obsazována přímo oslovenými kandidáty a jejich podíl roste i v oblasti financí. Tento typ kandidátů je však potřeba umět zaujmout - ať už nabízenou prací, rychlým jednáním či finančními podmínkami.

Ochotnější uvažovat o změně zaměstnání jsou přímo oslovení kandidáti z Prahy či Brna. Z celkového počtu všech umístěných přímo oslovených kandidátů za uplynulé pololetí je jich 54 %. „Jsou více otevření k jednání, jsou flexibilnější a mají větší tendenci porovnávat své aktuální podmínky s novou nabídkou,“ komentuje Radek Zabloudil.

Asi nejzajímavějším závěrem šetření je pak skutečnost, že přímo oslovení kandidáti dosáhnou na vyšší mzdu. Ta je dokonce až o 18 % vyšší než v případě uchazečů, kteří se o danou práci sami zajímali a osobně reagovali na inzerát. Dle Radka Zabloudila je to však především tím, že kandidáti, které firmy a agentury oslovují napřímo, jsou obvykle zkušenější a kvalifikovanější, a proto mají na trhu práce vyšší cenu.

O Grafton Recruitment Czech Republic

Grafton Recruitment, s.r.o. byla založena v roce 1994 a v současné době je zastoupena 14 pobočkami po celé ČR: v Praze, Brně, Jihlavě, Ostravě, Ústí nad Labem, Českých Budějovicích, Plzni, Zlíně, Liberci, Olomouci, Hradci Králové a Kolíně. Grafton Recruitment nabízí efektivní řešení v otázkách náboru, ať už se jedná o jednorázové vyhledání zaměstnance nebo velkoobjemové nábory pro soukromý i veřejný sektor. Specializuje se dále na agenturní zaměstnávání formou dočasného přidělování. Připravuje také na míru řešení outsourcingu nebo kompletní zajištění servisu náboru řízením celého procesu jako hlavní dodavatel.
Patří rovněž mezi přední poskytovatele outplacementových služeb a poradenství nebo výběru zaměstnanců pomocí assessment center, speciálních testů a dodatečně nabízí poradenský servis v oblasti lidských zdrojů.

Více informací na www.grafton.cz.

Štítky Grafton Recruitment, mzda, Grafton, LinkedIn, Česko, Praha, Facebook, Brno, Plzeň, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Grafton: Napřímo oslovení kandidáti dosáhnou na vyšší mzdu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.