Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Vysočině se nejlépe podniká v Humpolci. Třetí místo patří krajské Jihlavě

Nejlepším městem pro podnikání na Vysočině se na Vysočině stal po roční pauze znovu Humpolec. Druhé místo v krajském kole srovnávacího výzkumu Město pro byznys 2017 obsadil Pelhřimov, loňský krajský i republikový vítěz soutěže. Třetí příčku v kraji letos obhájila krajská Jihlava. Výsledky na krajském setkání Svazu měst a obcí v Jihlavě za pořadatele vyhlásil Petr Lutonský.

Výzkum se týká měst a obcí v Česku s rozšířenou působností. Analytici agentury Datank v nich podle řady kritérií hodnotí podnikatelské prostředí a také přístup veřejné správy. Na Vysočině porovnávali 15 měst.

Humpolci ležícímu v sousedství dálnice D1 pomohl k vítězství nejvyšší podíl podnikatelů a druhý nejvyšší podíl právnických osob v kraji. „Pracovní trh je ve městě na dobré úrovni, je zde druhý nejvyšší počet studentů v odborném vzdělávání a nízká dlouhodobá nezaměstnanost,“ uvedli hodnotitelé.  Dobrou komunikaci úřadu s podnikateli potvrdil elektronický test s fiktivním dotazem.

„Fakt je, že se několikrát změnila metodika hodnocení a pokaždé se Humpolec umístil na předních místech, což je velmi potěšující,“ řekl humpolecký starosta Jiří Kučera (ODS). Připomněl to, že Humpolec vyhrál krajské kolo osmkrát. V celostátním kole byl Humpolec třikrát první a čtyřikrát obsadil druhou pozici.

Pelhřimov se ve výzkumu prosadil díky nejnižší nezaměstnanosti na Vysočině a zároveň jedním s nejvýraznějších přírůstků obyvatel. Město má také nejnižší dluhovou službu v kraji. Jihlavě pomohl udržet třetí příčku vysoký podíl malých a středních firem i kvalitní radniční webové stránky.

Celostátní výsledky soutěže budou vyhlášeny 18. dubna v Praze. Před rokem na republikové úrovni uspěla nejlépe Vysočina. Druhý za vítězným Pelhřimovem byl Humpolec, třetí Jihlava.

Autoři | Foto infohumpolec.cz

Štítky podnikání, byznys, Humpolec, ocenění, Kraj Vysočina, Jihlava, Pelhřimov, Svaz měst a obcí České republiky, Česko, Jiří Kučera, Dálnice D1, ODS, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině se nejlépe podniká v Humpolci. Třetí místo patří krajské Jihlavě | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.