Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Moravské kovárny projdou velkou rekonstrukcí. Začne se na jaře, hotovo bude příští rok

Jihlavská společnost Moravské kovárny projde rozsáhlou rekonstrukcí. Modernizace areálu kováren, kterou bude mít na starosti ostravská stavební společnost HSF System, by měla být dokončena v roce 2019.

Rekonstrukce v areálu Moravských kováren zahrnuje modernizaci stávajících výrobních budov a využití odpadního tepla pro rekuperaci. „Na osmi objektech a celkové ploše 22 000 m2 nás čeká kompletní výměna střešních a fasádních plášťů,“ říká Jan Hasík, ředitel stavební společnosti HSF System. Stavební práce začnou letos na jaře, dokončení je plánováno na konec září roku 2019.

Díky rekonstrukci budou mít budovy v areálu firmy fasády ze sendvičového panelu. Současné drátoskleněné výplně oken budou nahrazeny moderními hliníkovými okny. Kompletně vyměněné budou také střešní pláště včetně nově přidaných ocelových konstrukcí a nových světlíků.

Veškeré stavební činnosti bude společnost HSF System provádět za plného provozu. „Při realizaci zakázky nesmí dojít k žádnému omezení výroby, a proto jsme rádi, že zakázku získala ostravská stavební společnost HSF System, která má s tak náročnými rekonstrukcemi bohaté zkušenosti podložené velmi dobrými referencemi,“ říká majitel Moravských kováren Rudolf Penn. Ještě dodává, že taková rozsáhlá rekonstrukce je součástí dlouhodobé investiční strategie. „Modernizované budovy nám výrazně sníží provozní náklady,“ pokračuje Penn.

Moravské kovárny

Společnost, která se specializuje na výrobu zápustkových výkovků z oceli tvářených za tepla. Výrobky jsou určené zejména pro automobilový a stavební průmysl nebo zemědělské a stavební stroje. Na export míří 95 % produkce. Moravské kovárny zaměstnávají přibližně 700 lidí.

Foto Crest Communications Ostrava

Štítky Moravské kovárny, rekonstrukce, investice, kovárna, HSF System

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moravské kovárny projdou velkou rekonstrukcí. Začne se na jaře, hotovo bude příští rok | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.