Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pivovaru Bernard se daří. Za první pololetí vyprodukoval meziročně o téměř 6 % více piva

Rodinný pivovar Bernard zvýšil v prvním pololetí výstav piva v meziročním porovnání o 5,6 procenta na 160 tisíc hektolitrů. Nejúspěšnějším měsícem pivovaru byl v tomto období červen, kdy produkce piva překonala 40 tisíc hektolitrů a v porovnání se stejným loňským obdobím vykázala více než třináctiprocentní růst.

„K rostoucímu odbytu piva Bernard přispěl marketing, ale i počasí. Zákazník si rád najde kvalitní pivo, o což se snažíme dlouhodobě,“ sdělil mluvčí pivovaru Zdeněk Mikulášek. Začátkem srpna překonal výstav pivovaru 200 tisíc hektolitrů.

Bernard vaří nepasterizované, nefiltrované a kvasnicové pivo, kromě toho čtyři druhy nealkoholického piva. V sortimentu má i svrchně kvašené pivo. Téměř třetinu produkce pivovaru představuje jedenáctistupňové světlé pivo, jehož odbyt v pololetí stoupl o dalších 6,6 procenta. Tržby za pivo měl pivovar od ledna do konce června 345,5 milionu korun, ve stejné době minulého roku to bylo 331,3 milionu Kč.

Loni se roční výstav humpoleckého pivovaru zvýšil o 4,4 procenta na rekordních 315 tisíc hektolitrů piva. Kvůli dlouhodobému navyšování produkce podnik rozšiřuje své výrobní zázemí, což se v tomto roce týká i varny. Nové technologie v její přistavěné části jsou nyní ve zkušebním provozu.

K popularitě pivovaru přispívají jím pořádané akce. Tisíce lidí navštívily červnový festival Bernard Fest v Humpolci. Oslava piva značky Bernard nazvaná Den Bernarda se bude popáté konat v českých a slovenských hospodách čepujících humpolecké pivo 4. října.

Foto www.usochy.cz | Zdroj ČTK

Štítky pivo, Pivovar Bernard, pivovar, Zdeněk Mikulášek, Bernard

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pivovaru Bernard se daří. Za první pololetí vyprodukoval meziročně o téměř 6 % více piva | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.