Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bosch představil již podesáté studentům firmu, výrobu a moderní automobilové technologie

Na akci „High-Tech Day“ přijelo 22. dubna 2017 do jihlavského závodu firmy Bosch přibližně 100 vysokoškolských studentů technického a ekonomického zaměření z předních českých univerzit. Kromě prohlídky výrobních prostor jednoho z nejmodernějších závodů Bosch Group dostali studenti možnost poznat práci odborných oddělení firmy.

Přínosem pro studenty byl přímý kontakt s jednotlivými odborníky a vedoucími pracovníky firmy. Návštěvní program se skládal z prohlídky výroby a byl pro zájemce doplněn různými odbornými přednáškami na téma moderní automobilové technologie pro osobní a nákladní automobily, projektová realizace výroby nových generací výrobků nebo vývoj vstřikovacích systémů. Zajímavým zpestřením návštěvního programu byla výstava osobních a nákladních automobilů, návštěva výroby, jakož i škola smyku - jízda s instruktorem na jihlavském Polygonu. Během návštěvy získali studenti také informace o Bosch Group a její obchodní oblasti Dieselové systémy.

Záměrem akce bylo představit mladým studentům inovativní techniku - speciálně automobilové technologie, závod v Jihlavě, jakož i excelentní podnikovou kulturu firmy Bosch. Personální oddělení připravilo pro studenty řadu informací o možnostech kariéry a stipendijních programech firmy Bosch.

„Protože Bosch Diesel je ve strojírenském oboru významnou firmou, tak jsem se chtěl na místě přesvědčit, co se zde vyrábí a jak má vypadat moderní strojírenský Page 2 of 3 závod,“ vysvětlil důvod své návštěvy u firmy Bosch Diesel s.r.o. Ondřej Židlický, student VUT Brno.

„Návštěva zdejšího závodu byla pro mne velikým přínosem. Myslím, že pracovat pro Bosch by pro mne znamenalo získat velmi prestižní zaměstnání, neboť Bosch má v automobilovém průmyslu velmi dobré jméno. Později bych se chtěl profilovat jako specialista v oboru strojírenství,“ popsal své dojmy z akce Lukáš Sojka, student Technické univerzity Ostrava.

Pro firmu Bosch je spolupráce s vysokými školami důležitým bodem do budoucna. Vedle pořádání High-Tech Day spolupracuje závod s vysokými školami například v oblasti odborných praxí a závěrečných vysokoškolských prací. „Jako největší zaměstnavatel a investor v Kraji Vysočina zároveň vnímáme naši společenskou povinnost umožnit mladým lidem s dobrým vzděláním start do jejich profesního života. Jako závod podporujeme technické vzdělávání například i tím, že jsme již v roce 2002 vybudovali vlastní učňovské středisko. Podporou duálního vzdělávání a podporou technicky zaměřených vysokoškolských studentů tak rozhodným způsobem přispíváme k zajištění budoucnosti závodu v Jihlavě a českého průmyslu,“ shrnul Ralph Klaus Carle, obchodní ředitel firmy Bosch Diesel s.r.o.

Foto Bosch Diesel s.r.o. | Zdroj Bosch Diesel s.r.o.

Štítky Robert Bosch GmbH, technologie, výroba, návštěva, Jihlava, Vysoké učení technické v Brně, Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bosch představil již podesáté studentům firmu, výrobu a moderní automobilové technologie | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.