Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

DRBNA NA OBĚDĚ: Karotková polévka se zázvorem u Tří Knížat. Bezchybná domácí tatarka

Pro dnešní oběd jsem si zvolila restauraci Tři Knížata na jihlavském Masarykově náměstí. Tam se mi vždycky líbí prostředí a i s jídlem jsem spokojená. Na obědové menu sem nechodím, spíš večer posedět a povečeřet s přáteli, tak proč pro jednou neudělat výjimku. Koukám na nabídku, dnes mám chuť na kus masa, tak si zde určitě vyberu.

Je přesně čtvrt na 12 a já společně s kamarádkou vcházím do celkem zaplněné restaurace, není ale problém najít místo. Po pěti minutách přichází mladá servírka a my si objednáváme. Polévka je na výběr jen jedna, ale vůbec mi to nevadí, karotková se zázvorem zní lákavě. Jako druhý chod vybírám grilovaný steak. Na knedlíky, které jsou ke kolenu, dnes nemám chuť.

Za pár minut se mi na stole objeví karotková polévka. Má pěknou barvu a chutná mi. Je taková typicky podzimní, zázvor je jemně cítit, takže zahřeje, ale zase to není nic výrazného, co by zabilo všechny ostatní chutě. Má krémovou konzistenci, takové polévky mi chutnají, klidně bych ji snesla hustější. Doplněna je domácím chlebem.

V 11:31 mám polévku snědenou a do tří minut mi na stole zavoní brambory s grilovaným steakem a tatarkou. Brambory vypadají moc pěkně, jsou jemně posypané pažitkou. Steak mi vzhledově připomíná karbanátek. Tak bych ho asi nenazývala steakem. Maso je perfektně propečené a ani dochucení nemám co vytknout. Dobré jsou i brambory, domácí tatarka také v pořádku a hezky se hodí k masu. Naservírovaná je přímo na talíři, což mi moc nevyhovuje, mám ji na bramborech i masu zároveň. Příště bych ji raději uvítala ve zvláštní misce.

Je 11:46 a říkáme si o placení. Dnes opět v hotovosti.

Přesně v 11:57 restauraci opouštíme. Oběd dnes zabral 42 minut.

Shrnuto a podtrženo:

Pěkný interiér i poloha restaurace ve středu náměstí, příjemná obsluha. Chutný domácí chléb a tatarka.

Obsluha by mohla více komunikovat, při odnášení talířů ze stolu zcela mlčela.

Hodnocení:

1- (hodnoceno jako ve škole)

Další díly gastro seriálu čtěte ZDE.  

Foto Jihlavská Drbna

Štítky polévka, restaurace, steak, brambor, zázvor, maso, kníže, chléb, knedlík, stůl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DRBNA NA OBĚDĚ: Karotková polévka se zázvorem  u Tří Knížat. Bezchybná domácí tatarka | Život a styl | Drbna | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.