Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

ZÁPESNÍK #5: Nejdražší psí známka na světě

Kambodža je už velké děvče. Roste jako z vody, má za sebou už všechna očkování a pan doktor nám při posledním očkování nabízel psí známku v hodnotě čtyřiceti korun, kterou jsme mohli mít, pokud bychom zaplatili čtyřicet korun. Jelikož jsem člověk spořivý a mám pod čepicí, nabídku pana doktora jsem odmítl a fikaně jsem si řekl, že raději nechám někde vyrobit krásnou psí známku, kde bude vše potřebné srozumitelně napsáno.

Na té známce, kterou mi pan doktor ukazoval, byla totiž spousta různých čísel a písmenek. Vůbec jsem z toho nepochopil, jak by někdo díky takové známce mohl poznat, že ho Kambodža nesežere nebo nenakazí moribundusem. A už vůbec jsem nevěděl, jak by někdo mohl díky takové známce vlastně vědět, kam má zavolat, aby se pes dostal domů.

Navíc na té známce od pana doktora nebylo ani jméno psa. A to bych teda nechtěl, aby někdo naší zatoulané Kambodži začal říkat třeba Alíku nebo Tuláčku nebo tak nějak debilně a ona by pak vůbec nevěděla, že se mluví s ní. Na druhou stranu, kdyby jí dal kdokoliv jídlo, tak by u něj už možná zůstala na věky a domů by ani moc nechtěla.

Takže jsem se prostě rozhodl vzít všechno do vlastních rukou a vyrobit Kambodži krásnou psí známku, na kterou bych byl pyšný. Zašel jsem tedy do zámečnictví, vybral jsem si tam žlutou kulatou známku a poprosil jsem pána, aby tam vyryl na jednu stranu jméno „KAMBODŽA“ a na druhou stranu dvě telefonní čísla, moje a přítelkyně. Zaplatil jsem 150 korun a odnesl si takovej ten lístek, kterej pak dáte pánovi, aby věděl, pro co si jdete.

Za tři dny jsem se stavil, známku si vyzvedl, vyšel ven ze zámečnictví a plný očekávání jsem si přečetl nápis na známce. „KAMBOŽA,“ stálo tam. Co to jako je Kamboža? Můj pes je Kambodža. 

Na druhou stranu známka byla hotová, telefonní čísla tam byla a nejsem člověk, který dělá scénu, když mu třeba v restauraci přinesou trochu hnusný jídlo. Prostě to sním a pak nedám tuzéra. Takže jsem se chvilku rozmýšlel, jestli mám fenku přejmenovat na Kambožu, abych ušetřil. Mohli bychom jí říkat třeba Bóža nebo Boženka. Nakonec jsem se rozhodl jít tam zpátky, pán mi řekl, že je to škoda, že si to špatně zapsali a že mi teda do týdne udělají novou.

Tak si říkám, jaká je to paráda a všechno. Včera jsem si šel pro novou známku, která už hrdě hlásala: „KAMBODŽA.“ Úžasné. Zároveň jsem si ale uvědomil, že jsem jim tam zadal úplně blbý telefonní číslo, který není vůbec na mě. Dal jsem tam prostě z nějakýho důvodu číslo na kamaráda. Takže kdyby se Kamina ztratila, lidi by volali kamarádovi, který bydlí v Praze a ani trochu tam nemá psa.

Takže v pondělí půjdu do zámečnictví znovu, zaplatím dalších 150 korun a nadiktuju jim správné telefonní číslo. A při té příležitosti jsem ještě přemýšlel o něčem vtipném, co by na známce mohlo být. Kamarád má na známce svého psa napsáno: „Zavolejte mému kámošovi, já nemám palce“ a pak je tam jeho telefonní číslo. To mi přijde dobrý.

Pokud jste dočetli až sem a chce se vám, budu rád, když do komentů na facebooku napíšete, co má váš pes na známce anebo mi dáte nějaký srandovní tipy. 

Autoři | Foto Ivo Spisar

Štítky zápesník, blog, Kambodža, pes, očkování, zámečnictví, Facebook, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZÁPESNÍK #5: Nejdražší psí známka na světě | Život a styl | Drbna | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.