Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opilá šestadvacetiletá řidička bourala. Po nárazu do sloupu pokračovala dál ve své jízdě

Policisté v úterý 17. září před třetí hodinou ranní dostali oznámení o dopravní nehodě, která se stala ve Žďáře nad Sázavou. Na svědomí ji měla podnapilá šestadvacetiletá řidička.

Ta patnáct minut před třetí hodinou ranní projížděla se svým autem Škoda Octavia po místní komunikaci po ulici Neumannova ve směru od křižovatky se silnicí I/37 a silnicí I/19 a jela směrem ke křižovatce s místní komunikací ulice Studentská.

Policisté v Kraji Vysočina od začátku letošního roku do konce srpna vyšetřovali celkem 3 120  dopravních nehod, což je nárůst o deset procent -  tedy o 283 dopravních nehod více než za stejné období roku 2018. 

Ve 105 případech policisté při vyšetřování dopravní nehody zjistili, že některý z účastníků byl pod vlivem alkoholu.

„Šestadvacetiletá řidička při odbočování s vozidlem vlevo na místní komunikaci nepřizpůsobila rychlost jízdy a s vozidlem přejela vpravo, kde najela na travnatou plocha přiléhající ke komunikaci. Následně přední částí vozidla narazila do sloupu veřejného osvětlení a do skříně elektrického rozvaděče. Řidička po nárazu s vozidlem najela zpátky na komunikaci a pokračovala v jízdě po ulici Studentská ve směru k ulici Vonkova, kdy následně vozidlo odstavila na travnatou plochu. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění řidičky,“ popisuje průběh incidentu Dana Čírtková, mluvčí policistů.

S naměřenými hodnotami souhlasila 

První dechovou zkoušku u řidičky provedli strážníci městské policie, kdy  dechová zkouška měla pozitivní výsledek - 1,97 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška, která vykázala hodnotu 1,92 promile alkoholu v dechu.

„Řidička s naměřenými hodnotami souhlasila a podrobila se ve zdravotnickém zařízení lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.  Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 235 tisíc korun.  Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila další podrobnosti o nehodě Čírtková.

Foto pixabay.com

Štítky alkohol, nehoda, promile, dopravní nehoda, Žďár nad Sázavou, dechová zkouška, Kraj Vysočina, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilá šestadvacetiletá řidička bourala. Po nárazu do sloupu pokračovala dál ve své jízdě | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.