Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Měřínský živý betlém po 15 letech končí. Poslední ročník se přiblíží úplnému začátku

Od roku 2003 je v Měříně na Štědrý den rok co rok k vidění živý betlém, kam zavítá několik tisíc diváků. Jedno představení se koná dopoledne, druhé po rozbalení dárků a štědrovečerní večeři ve večerních hodinách. Nyní přišla pro fanoušky této příjemné tradice smutná zpráva - tento rok se tradiční akce v Měříně bude konat naposledy.

Do svátečního programu se každý rok zapojuje několik desítek účinkujících, od těch nejmenších v zavinovačce po zralé herce. Příběh o zrození Ježíše Krista doprovází živá zvířata, několikrát byl v Měříně k vidění třeba i živý velbloud. Sváteční atmosféru dokresluje živá hudba. Spolek Rybníkáři a přátelé v Měříně kromě této vánoční tradice připravuje i maškarní průvody, sportovní turnaje a další společenské akce.

„I z toho nejkrásnějšího snu se člověk musí, chtě nechtě, jednou probudit. My, zde v Měříně, jsme svůj nádherný sen snili celých patnáct let a letos, v roce 2019, jej budeme snít naposledy. Ale nebuďte smutní, i my se pokusíme nebýt. Jak už to tak na světě bývá, něco končí, aby něco jiného mohlo začít. Věříme, že i v tomto případě tomu tak bude,“ uvedla za organizátory ze spolku Rybníkáři a přátelé Tereza Motyčková.

Také letos bude svařák i chýše s jesličkami 

Vůbec první živý betlém v roce 2003 byl podle Motyčkové zorganizován ve skromném duchu, to stejné se plánuje i na letošní Štědrý den. „Scénu si letos, naposledy, asi právě z nostalgie, postavíme úplně sami, a tak se můžete těšit na krásnou dřevěnou chýši s jesličkami, starodávné domečky, česká zvířátka a mnoho dalšího. Jako každý rok, samozřejmě, nebude chybět svařené víno, čaj a nějaká ta sladká dobrota k tomu,“ zve na vánoční program Tereza Motyčková.

Poslední živý betlém se bude konat 24. prosince v 10:00 a 20:30 na tradičním místě – na prostranství blízko měřínského kostela.

Foto Měřínský živý betlém / Facebook

Štítky betlém, Měřín, Štědrý den, živý betlém, Ježíš Kristus, představení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Měřínský živý betlém po 15 letech končí. Poslední ročník se přiblíží úplnému začátku | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.