Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brzy budou zahájeny práce na obchvatu Nového Veselí. Řidičům bude sloužit v listopadu 2020

V polovině března budou zahájeny stavební práce na výstavbě obchvatu Nového Veselí na Žďársku. Nevyhovující tranzitní průjezd osobní i nákladní automobilové dopravy v intravilánu městyse Nové Veselí a sousední obce Budeč na silničním tahu II/353 mezi Jihlavou a Žďárem nad Sázavou se Kraj Vysočina rozhodl řešit vybudováním obchvatové komunikace, což povede k výraznému zvýšení plynulosti a bezpečnosti provozu v průtazích obou sídel vymístěním především tranzitní dopravy na obchvat.

Nová trasa povede východně od zastavěného území mírně členitým terénem. V plánu je vybudovat most pro překonání toku řeky Oslavy a také okružní křižovatku, která bude usměrňovat provoz v křížení budoucího obchvatu s komunikací III/35311 spojující Nové Veselí s Březím nad Oslavou.

Stavba obchvatu je součástí postupně modernizovaného silničního tahu mezi Jihlavou a Žďárem nad Sázavou.

Kraj Vysočina na této spojnici v minulých letech zrealizoval již dvě významné investiční akce, a to obchvaty Bohdalova a Jamného, na které úspěšně čerpal finanční prostředky z fondů EU. I s podporou evropské dotace byla v minulých dnech zahájena výstavba obchvatu Velkého Beranova.

PSALI JSME: Ve Velkém Beranově začala v pátek stavba obchvatu, stát bude 800 milionů 

Právě výstavba okružní křižovatky bude zhruba od srpna letošního roku znamenat dočasné uzavření této komunikace III. třídy. Objízdná trasa do Březí nad Oslavou povede přes Bohdalov a Pokojov. Dopravní omezení na stávající silnici II/353 jsou plánovaná až na příští rok, kdy dojde k realizaci napojení budoucího obchvatu.

Více než pět kilometrů zbrusu nové komunikace by mělo motoristům sloužit už v listopadu příštího roku. Projekt II/353 Nové Veselí - obchvat je realizován za podpory Integrovaného regionálního operačního programu.

Na projekt s celkovými výdaji 350 milionů korun kraj požádal o evropskou dotaci ve výši téměř 270 milionů korun.

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky obchvat, Nové Veselí, doprava, II/353, silnice, stavba, Kraj Vysočina, Jihlava, Žďár nad Sázavou, okres Žďár nad Sázavou, Budeč, Březí nad Oslavou, Evropská unie, Bohdalov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brzy budou zahájeny práce na obchvatu Nového Veselí. Řidičům bude sloužit v listopadu 2020 | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.