Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ve Žďáru nad Sázavou začíná ŘSD připravovat stavbu další části obchvatu

Ve Žďáru nad Sázavou začíná Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) připravovat další část silničního obchvatu. Nová silnice dlouhá tři čtvrtě kilometru propojí výpadovky na Brno a Jihlavu, její stavba by mohla začít za tři roky. Informace žďárského starosty Zdeňka Navrátila (Ždár-živé město) potvrdila ředitelka jihlavského ŘSD Marie Tesařová.

Ředitelství už vybralo projektanta, který vypracuje dokumentaci potřebnou pro územní řízení, uvedla Tesařová. Podle webu ŘSD by stavební práce mohly začít v roce 2021, nová silnice v předpokládané hodnotě přes sto milionů korun by pak začala sloužit o rok později. Brněnskou ulicí podle údajů ŘSD projíždí více než 11 tisíc vozidel za den.

„My jsme v tom místě majetkově připraveni,“ řekl Navrátil. Uvedl, že se soukromými vlastníky pozemků je domluven výkup a v případě státní půdy vyjednáno to, že ji bude možné pro stavbu využít. Radnice ještě bude jednat o přemístění některých areálů v místě stavby, například úložiště stavební suti. S novou plochou pro drobnější podnikání město v územním plánu počítá u nově postavené části obchvatu.

Silnice naváže na první úsek obchvatu v trase tahu I/19, který slouží od listopadu 2015. Měří 1,5 kilometru a propojuje výpadovou silnici na Nové Město na Moravě s výpadovkou na Brno. Největší díl z 59 milionů korun nákladů neslo ŘSD, které platilo stavbu 882 metrů nové komunikace. Žďárská radnice se na své náklady postarala o zvýšení únosnosti místní silnice, která se pak stala součástí hlavní trasy.

Autoři

Štítky obchvat, stavba, příprava, ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, Žďár nad Sázavou, silnice, Zdeněk Navrátil, Brno, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Žďáru nad Sázavou začíná ŘSD připravovat stavbu další části obchvatu | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.