Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Novém Městě finišují přípravy na mistrovství světa v letním biatlonu. Pojede se v srpnu

V Novém Městě na Moravě se dokončují přípravy na první vrchol sezony, kterým bude za dva měsíce od 24. do 26. srpna mistrovství světa v letním biatlonu. Momentálně organizátoři dokončují úpravy tratí a další nezbytné stavební práce v prostoru stadionu a střelnice.

„Všechny práce směrem k letnímu biatlonu budou koncem července připraveny na kolaudaci. Rozšiřujeme zhruba o dva kilometry asfaltové tratě a také upravujeme stadion tak, aby odpovídal současným požadavkům biatlonové unie.  Je to další ze série investic, aby se areál udržel v chodu,“ řekl prezident českého svazu Jiří Hamza.

Na letním světovém šampionátu se představí kompletní česká reprezentace. „Tato akce nabývá stále více na významu. Po dosavadních předběžných jednáních by se měli v Novém Městě představit v rámci přípravy na hlavní sezonu i kvalitní zahraniční soupeři,“ dodal Hamza.  

Do Vysočina arény se vrací světový šampionát po sedmileté přestávce a na startu budou závodníci z více než dvaceti zemí. Hlavní událostí příští biatlonové sezony bude v Novém Městě před vánočními svátky od 20. do 23. prosince Světový pohár.

Nové Město se uchází o pořádání mistrovství světa v biatlonu v roce 2023, jediným protikandidátem je německý Oberhof. Rozhodne se na zářijovém kongresu mezinárodní unie (5.-9. září) v chorvatské Poreči.

Autoři | Foto mtbnmnm.cz

Štítky biatlon, MS, Vysočina Arena, Nové Město na Moravě, mistrovství světa, Jiří Hamza, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Novém Městě finišují přípravy na mistrovství světa v letním biatlonu. Pojede se v srpnu | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.