Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Je rozhodnuto: Nové Město na Moravě podpoří SP horských kol i letní biatlon

Radnice v Novém Městě na Moravě podpoří významné sportovní akce, které se letos uskuteční ve Vysočina Areně. Na květnový Světový pohár horských kol dá 200 tisíc korun a částkou 400 tisíc korun přispěje na úpravy tratí pro mistrovství světa v letním biatlonu na kolečkových lyžích, které se uskuteční v srpnu. Město také ve svém novém územním plánu vyčlenilo pozemky pro případnou stavbu dalších sportovišť. Novinářům to řekl starosta Michal Šmarda (ČSSD).

Přibližně tříhektarové území, kde by mohla vzniknout větší sportoviště, je poblíž stadionu Vysočina Arena, směrem k areálu firmy Medin. Starosta připomněl, že podle příslibů minulé vlády by v Novém Městě na Moravě mohlo vzniknout jedno z národních olympijských center. Vzhledem k novoměstské rodačce Martině Sáblíkové se dříve mluvilo také o tom, že by tam mohla být i hala pro rychlobruslení. „Co je vhodnější, nevím. To musí rozhodnout odborníci na sport,“ řekl starosta. Nový územní plán město připravovalo několik let, zastupitelé města ho schválili v pondělí. 

Nové Město na Moravě letos také postaví další adrenalinový areál pro rekreační cyklisty, takzvaný pumptrack. Krátké tratě se speciálně tvarovaným povrchem, boulemi, valy a profilovanými zatáčkami budou vytvořeny rovněž u Vysočina Areny, a to za biatlonovou střelnicí. Navážou na sousední terénní tratě pro rekreační bikery. Na novou investici za 2,5 milionu korun přidá městu skoro dva miliony Kraj Vysočina. Město na ni teď vybírá dodavatele. Hotovo by mělo být do léta.

Autoři | Foto www.reprezentacemtb.cz

Štítky Nové Město na Moravě, biatlon, horská kola, SP, podpora, Kraj Vysočina, Michal Šmarda, Světový pohár horských kol, ČSSD, olympijské hry, Medin, Martina Sáblíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je rozhodnuto: Nové Město na Moravě podpoří SP horských kol i letní biatlon | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.