Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Třebíči bude více městských policistů. Důvodem je rozšiřující se kamerový systém

V Třebíči vzroste od ledna počet zaměstnanců městské policie na 55. Čtyři noví pracovníci budou mít na starost i rozšiřující se kamerový systém, jeden z nich bude na pozici strážníka. Personální náklady vzrostou asi o 1,5 milionu korun. Novinářům to řekl starosta Pavel Pacal (Pro Třebíč).

„Město plánuje rozšíření svého kamerového systému v ulicích o další body a k tomu bude potřeba víc lidí na ovládání," řekl Pavel Pacal. Dohledové pracoviště je podle něho v provozu nepřetržitě.

Kamerový systém v Třebíčí tvoří 40 kamer, v budoucnu by jich mělo být až 60. Nejdřív přibudou na křižovatce ulic Velkomeziříčská, Jelínkova a Modřínová a v parku Na Hrádku.

Radnice nyní nechá nově vybavit dohledové pracoviště kamer, které bude sledovat i dění na frekventovaných křižovatkách v centru města. Jeho úprava bude stát přibližně 500 tisíc korun. Další dva miliony budou stát kamery na křižovatkách. Instalované budou v příštím roce.

Chod městské policie radnici ročně stojí 32 milionů korun, další dva miliony jsou určené na městský útulek, který strážníci spravují.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, policie, strážníci, Třebíč, kamerový systém, Pavel Pacal, videokamera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Třebíči bude více městských policistů. Důvodem je rozšiřující se kamerový systém | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.