Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Třicetiletý recidivista v Jemnici přepadl svého známého. Z tašky mu vzal peněženku a odjel

Až deset let může strávit ve vězení třicetiletý muž, který má na svědomí loupežné přepadení v Jemnici na Třebíčsku. Přepadený muž při něm přišel o svou peněženku. Událost se stala v pondělí 2. září na ulici Na Podolí.

Policisté ve večerních hodinách přijali oznámení od muže, že byl na uvedené ulici přepaden. Čin měl mít na svědomí pachatel, s nímž se přepadený muž vzdáleně znal.

„Napadený muž neměl zranění, které by si vyžádalo okamžité lékařské ošetření. Policisté zjistili totožnost podezřelého a začali po něm ihned pátrat. Muže důvodně podezřelého ze spáchání násilného trestného činu nalezli v obci na Jindřichohradecku, kde v současné době pobývá. Peněženku, které se při loupeži zmocnil, vydal. Policisté muže zadrželi a odvezli ho na oddělení policie, kde byl umístěn do policejní cely. Peněženku si po provedení nezbytných úkonů převzal zpět její majitel,“ sdělila k loupežnému přepadení Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Drobná zranění, hlavně hematomy

Prověřování závažného případu převzali kriminalisté třebíčského územního odboru. Na základě shromážděných důkazů zahájili trestní stíhání zadrženého muže. Třicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ řekla Miluše Vostalová, zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl již v milosti soudně trestán.

Kriminalisté v průběhu vyšetřování zjistili, že obviněný třicetiletý výtržník přijel autem do města, kde po čtvrté hodině odpoledne náhodou potkal na ulici Na Podolí muže, se kterým měl v minulosti spor. „Požadoval po něm vydání finanční hotovosti, čemuž muž odporoval. Útočník poté muže fyzicky napadl s cílem získat jeho peníze, z tašky mu vzal peněženku a z místa odjel. Napadený muž utrpěl drobná zranění, zejména hematomy. Po loupeži odešel nejprve domu, ve večerních hodinách poté oznámil případ policii. V peněžence měl kromě finanční hotovosti ještě osobní doklad, platební kartu a další věci,“ popisuje incident Kroutilová.

Případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Za spáchanou trestnou činnosti lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ zakončila Miluše Vostalová.

Foto Drbna

Štítky loupež, přepadení, peněženka, policie, Jemnice, úraz, okres Třebíč, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třicetiletý recidivista v Jemnici přepadl svého známého. Z tašky mu vzal peněženku a odjel | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.