Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Třebíčská nemocnice má zrekonstruovanou budovu pro hemodialýzu. Začne fungovat v pondělí

Třebíčská nemocnice dokončila rekonstrukci budovy G, do které díky tomu umístí také hemodialýzu a léčebnu dlouhodobě nemocných (LDN). Budova, ve které bývala i porodnice, se rekonstrukcí rozšířila o šesté podlaží. V provozu bude od 1. října. Rekonstrukce začala počátkem letošního roku a v těchto dnech pokračuje stěhování, řekla mluvčí nemocnice Eva Fruhwirtová. Šlo o součást modernizace celého areálu, za kterou kraj zaplatí 499 milionů korun.

Jednotlivá patra změnila dispozici, v nově postaveném je umístěná vzduchotechnika. Hemodialýza byla původně v areálu nemocnice umístěná v samostatně stojící vile. Byla daleko od lékařů, od interního oddělení i od anesteziologicko-resuscitačního oddělení. V případě akutního pacienta byl jeho přesun po areálu složitější, řekla Fruhwirtová.

Oddělení LDN bude mít 20 lůžek. Třebíčská nemocnice má ještě další dvě stanice LDN, jednu v jiné budově v Třebíči a druhou v Moravských Budějovicích. Budova G bude sloužit i jako lůžková část pro pacienty po operacích.

Od ledna 2019 by měl být v provozu také urgentní příjem umístěný v prostorách jednoho z původních operačních sálů v budově O. Ze stavebních prací je ještě potřeba dokončit v této části radiologické pracoviště a vstupy na urgentní příjem jak pro pěší, tak pro sanitní vozy, uvedla Fruhwirtová.

Součástí modernizace areálu byly také demolice několika starých budov. Jako poslední půjde k zemi bývalé ředitelství nemocnice, které bylo současně vstupem do areálu. Zbourané má být do konce října. „Hlavním vstupem do nemocnice se definitivně stane pavilon pro matku a dítě, který pro Nemocnici Třebíč nechal postavit Kraj Vysočina za přispění EU dotací už v roce 2011,“ dodala Fruhwirtová.

Významnou stavbou při modernizaci areálu byl pavilon chirurgických oborů, který pacientům slouží od ledna letošního roku.

Autoři | Foto Facebook: Nemocnice Třebíč

Štítky Nemocnice Třebíč, rekonstrukce, hemodialýza, LDN, nemocnice, Léčebna dlouhodobě nemocných, Eva Fruhwirtová, pacient, Evropská unie, Třebíč, Moravské Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíčská nemocnice má zrekonstruovanou budovu pro hemodialýzu. Začne fungovat v pondělí | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.