Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Téměř dvouletý chlapec se přehřál v uzamčeném autě v Třebíči. Jeho rodič odešel na nákup

Nechat dítě v rozehřátém uzamčeném autě je opravdový hazard se životem. Jeden takový případ museli řešit v sobotu 30. června policisté v Třebíči u obchodního domu. Téměř dvouletého chlapce zanechal jeho rodič v uzamčeném autě a šel nakupovat.

V uvedený den před polednem byli k třebíčskému obchodnímu domu přivoláni policisté, kde dle přijatého oznámení bylo v uzamčeném vozidle dítě. Vzhledem k teplému počasí a obavě o zdraví dítěte se zaměstnankyně obchodu obrátila na policii.

„Na parkovišti policisté skutečně nalezli vozidlo, ve kterém byl chlapec ve věku necelých dvou let. Ve stejný okamžik k automobilu směřoval jeho rodič a zaparkované vozidlo odemkl. Dítě bylo v pořádku, jevilo ale zjevné známky přehřátí, proto byla přivolána zdravotnická záchranná služba, která dítě odvezla na vyšetření do nemocnice,“ popisuje Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Vzhledem k současnému teplému počasí a začínajícím prázdninám je nutné opět připomenout, že není možné v uzamčeném vozidle zanechat děti a odejít, i kdyby to bylo jen na chvíli. „Teplota v automobilu velmi rychle stoupá, a to i když se může zdát, že fouká vítr nebo že až zase takové teplo venku není. Zanechání dětí ve vozidle bez dozoru s sebou vždy nese riziko a zejména pokud jsou v něm děti uzamčené bez možnosti se z automobilu dostat,“ varuje policejní mluvčí.

Štítky přehřátí, dítě, auto, hazard, policie, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Téměř dvouletý chlapec se přehřál v uzamčeném autě v Třebíči. Jeho rodič odešel na nákup | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.