Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Třebíč chce návštěvníkům nově nabídnout elektrokoloběžky. Vyjdou na půl milionu korun

Třebíčská radnice chce lidem zpříjemnit návštěvu památek ve městě. Uvažuje o nákupu 16 elektrokoloběžek, které usnadní pohyb mezi centrem města, židovskou čtvrtí, zámeckým areálem a okolím ekotechnického centra Alternátor ve čtvrti Borovina.

Na nákup bude žádat dotaci z ministerstva pro místní rozvoj. Dotace by mohla pokrýt polovinu z předpokládaných nákladů 550 tisíc korun, řekli novinářům představitelé města.

Místa, kde bude možné koloběžky půjčovat a také dobíjet, budou čtyři. Tři v turistických informačních centrech na Karlově náměstí, u Zadní synagogy a u baziliky sv. Prokopa, kterou je jednou z třebíčských památek zapsaných na seznamu UNESCO. Čtvrté stanoviště bude přímo v centru Alternátor, který se snaží zábavnou formou seznamovat veřejnost s přírodními vědami a ekologií. 

Třebíčská radnice má s elektromobilitou zkušenosti. Městští úředníci a strážníci mohou při svých cestách po městě a okolí používat elektrokola.  Radnice si také v loňském roce koupila pro svou potřebu elektromobil.

Podle starosty města Pavla Janaty (KDU-ČSL) byl dodán teprve na konci loňského roku, zkušenosti s jeho užíváním tak zatím nejsou. Jestli se elektrokoloběžek dočkají návštěvníci města, bude záviset na tom, zda město uspěje s žádostí o dotaci z programu Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury cestovního ruchu.

Autoři | Foto www.kolobezky-plzen.cz

Štítky elektrokoloběžka, návštěvníci, dotace, turisté, Třebíč, Borovina, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Pavel Janata, Světové dědictví UNESCO, Karlovo náměstí, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíč chce návštěvníkům nově nabídnout elektrokoloběžky. Vyjdou na půl milionu korun | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.