Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Třebíčští policisté dnes darovali krev a plazmu. Zapojilo se jich celkem dvaačtyřicet

V třebíčské nemocnici se to dnes hemžilo policejními uniformami. Policisté se rozhodli před Vánocemi udělat dobrý skutek a rozhodli se hromadně darovat krev a také krevní plazmu. Do dobročinné akce se zapojilo celkem dvaačtyřicet policistů a občanských zaměstnanců, svojí aktivní účastí ji podpořil i vedoucí územního odboru Petr Tomášek.

Pět policistů dnes darovalo krevní plazmu, zbylých sedmatřicet podstoupilo odběr krve. „Od časných ranních hodin přicházeli na odběrové středisko policisté obvodních oddělení, dopravního inspektorátu, služby kriminální policie a vyšetřování, i další policisté a občanští zaměstnanci. Mnozí z nich patří mezi pravidelné dárce krve, kteří již byli za množství odběrů v minulosti i oceněni,“ říká k dnešní dobročinné akci policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Mezi policisty a občanskými zaměstnanci, kteří se do dobročinné akce zapojili, bylo ale také jedenáct dárců, kteří svoji krev darovali dnes poprvé.

Pomáhají pravidelně 

Dnešní hromadný odběr nebyl zdaleka první akcí policie, která pomáhá. „Dneškem třebíčští policisté navázali na dobrou tradici, kdy v minulých letech již třikrát po sobě policisté třebíčského obvodního oddělení vybrali peníze, jednalo se vždy o částku deset tisíc korun, a tyto pak darovali dětskému a novorozenecké oddělení Nemocnice Třebíč na nákup odběrového křesla pro děti, dětské postýlky a naposledy na nákup povlečení do dětských postýlek. Kromě toho také v minulosti finančně pomohli lidem postiženým povodněmi,“ dodává Kroutilová.

Policisté patří stejně jako zdravotnická záchranná služba a hasiči mezi složky integrovaného záchranného systému. Často všechny tři složky zasahují a pomáhají v krizových situacích, kdy jsou zraněni lidé. „Cílem všech složek integrovaného záchranného systému je vždy zajistit zraněným co nejrychlejší a nejefektivnější pomoc. Smyslem dnešní akce byla snaha tuto pomoc zraněným a nemocným lidem ještě posunout,“ zakončil jeden z hlavních organizátorů Libor Matoušek, zástupce vedoucího obvodního oddělení Třebíč.

Foto Policie ČR

Štítky Petr Tomášek, Vánoce, Nemocnice Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíčští policisté dnes darovali krev a plazmu. Zapojilo se jich celkem dvaačtyřicet | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.