Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Třebíči začala stavba azylového domu pro matky v tísni, fungovat začne v říjnu

V Třebíči včera charita zahájila stavbu azylového domova pro matky v tísni. Služba nyní funguje ve městě v nevyhovujících podmínkách. Nový domov vzniká ve Vltavínské ulici a bude v něm 19 bytových jednotek. Dokončen bude v říjnu příštího roku, sdělil ČTK Petr Jašek, ředitel oblastní charity v Třebíči.

„Jsme si vědomi, že pro matky a rodiče bez domova nebo ženy s dětmi vystavené domácímu násilí není v kraji dostatečné zázemí,“ řekl Jašek. Z 61 lůžek v novém domově bude šest určeno pro ženy, které z různých důvodů skončily na ulici.

Možnost azylového bydlení připravujeme také pro otce s dětmi nebo celou rodinu,“ doplnil.

Domov pro matky s dětmi provozuje charita v Třebíči dvacet let, potřebuje pro něj ale lepší zázemí. Domov funguje v městské ubytovně s více než stovkou bytů. Pokoje vyčleněné pro matky v tísni nejsou však dost velké, chybí v nich prostor pro přípravu jídla a děti tam nemají dost místa na učení ani na hraní.

V novém domově budou mít jeho obyvatelé klubovnu, hernu, studovnu, cvičnou kuchyni a návštěvní místnost. Zázemí v něm bude mít také služba zaměřená na pomoc rodinám, kterým se narodily postižené děti.

Azylový dům bude stát 38 milionů korun, z toho 28 milionů poskytne ministerstvo práce a sociálních věcí. Další peníze přidaly Kraj Vysočina a třebíčská radnice.

Autoři | Foto www.maminka.cz

Štítky Třebíč, domov, charita, Petr Jašek, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Třebíči začala stavba azylového domu pro matky v tísni, fungovat začne v říjnu | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.