Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Střet motorkáře s traktoristou: Dva zranění lidé, do nemocnice je transportoval vrtulník

K vážné dopravní nehodě došlo v neděli 26. srpna krátce po čtrnácté hodině. Střetl se při ní motorkář s traktoristou. Posádka z motorky – muž a žena - skončili s vážným zraněným v nemocnici, kam je transportoval vrtulník.

Incident se stal na silnici II/602 na Pelhřimovsku. „Pětapadesátiletý řidič traktoru s přívěsem projížděl po silnici ve směru od obce Sedliště na obec Strměchy a odbočoval vlevo z hlavní silnice na polní cestu. Ve stejné době traktor předjížděl pětačtyřicetiletý řidič s motocyklem značky Kawasaki Z 1000. Policisté prvotním šetřením na místě nehody zjistili, že motocyklista předjížděl traktor v místě, kde se na vozovce nachází vodorovná podélná čára souvislá. V levém protisměrném jízdním pruhu došlo ke střetu obou vozidel,“ blíže informuje Dana Čírtková, krajská policejní mluvčí.

Při dopravní nehodě došlo k těžkým zraněním řidiče motocyklu a jeho spolujezdkyně. Oba museli být letecky transportováni do nemocnice v Brně a v Českých Budějovicích. Dechová zkouška u motorkáře nemohla být kvůli jeho zranění provedena na místě,  byl tedy vyžádán odběr krve ve zdravotnickém zařízení.

„Alkohol u řidiče traktoru byl vyloučen na místě provedenou dechovou zkouškou. Další okolnosti dopravní nehody, stejně jako míra zavinění jednotlivých řidičů, je předmětem dalšího šetření dopravní nehody. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 115 tisíc korun,“ uzavřela Dana Čírtková.

Foto čtenářka Jihlavské Drbny

Štítky nehoda, zranění, vrtulník, motorkář, traktor, nemocnice, dopravní nehoda, Kawasaki Z 1000, okres Pelhřimov, Sedliště, Strměchy, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střet motorkáře s traktoristou: Dva zranění lidé, do nemocnice je transportoval vrtulník | Pelhřimovsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.