Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladý recidivista strávil dva měsíce na svobodě. Teď je za vloupání v Jihlavě zase ve vězení

Zřejmě nenapravitelný je devětadvacetiletý muž z Jihlavska, který má na svědomí vloupání do různých objektů v Jihlavě. Jde totiž o recidivistu, který byl v srpnu propuštěn z věznice, kde si odpykal trest za předchozí trestnou činnost, a v září už se dopouštěl dalších krádeží. Na podaný návrh byl obviněný muž vzat do vazby, na svobodě tak pobyl pouze necelé dva měsíce.

Mladý muž se podle kriminalistů na přelomu září a října vloupal hned do čtyř objektů. „Jednalo se o stavební buňku u sportovního zařízení, zaparkované vozidlo, prodejní automat a stánek s občerstvením,“ přiblížil Martin Jůzl, komisař oddělení obecné kriminality. Ve stavební buňce, která slouží jako prodejna, odcizil obviněný muž oblečení, z vozidla flash disk a kabel, z automatu si odnesl peníze a cukrovinky a finanční hotovost odcizil také ze stánku s občerstvením.

Do všech objektů se dostal za použití násilí, a to po rozbití skla nebo vypáčením okna nebo zajišťovacího krytu. „Při vloupáních vznikla celková škoda přes dvacet tisíc korun,“ dodal policejní komisař. Odcizené peníze a oblečení muž používal pro svoji potřebu.

„Muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již téměř desetkrát soudně trestaný, převážně za majetkovou trestnou činnost. Naposledy byl odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, který si odpykal v druhé polovině letošního srpna. Poté, co opustil brány věznice, ale ve velmi krátké době opět začal páchat další trestnou činnost.

Policejní komisař podal státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl vzat do vazby a poté policisté devětadvacetiletého muže eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. 

„Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky,“ zakončil vedoucí jihlavských kriminalistů.

Foto Policie ČR

Štítky vloupání, policie, vězení, Jihlava, kriminalita, okres Jihlava, flash disk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý recidivista strávil dva měsíce na svobodě. Teď je za vloupání v Jihlavě zase ve vězení | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.