Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Obec Třeštice získala Oranžovou stuhu ČR 2019. Komise ocenila hlavně aktivitu místních lidí

Obec Třeštice na Jihlavsku získala Oranžovou stuhu České republiky 2019 v rámci národního kola soutěže Vesnice roku. Druhá skončila obec Zašová ze Zlínského kraje a na třetím místě Rudník z Královéhradeckého kraje. Celostátní výsledky soutěže byly vyhlášeny v úterý 2. října 2019 v reprezentačních prostorách Senátu ČR.

Oranžovou stuhu uděluje Ministerstvo zemědělství už dvanáct let obcím, kterým se daří spolupracovat se zemědělskými nebo lesnickými podniky, případně s místními dobrovolnými organizacemi myslivců, rybářů nebo včelařů. Společně rozvíjejí venkov, jeho tradice i sportovní a společenský život.

Komise uvedla, že Třeštice zvítězila zejména díky dobré spolupráci mezi zdejšími lidmi, spolky a zemědělským podnikem. Ten občanům poskytuje menší zemědělskou techniku, skladovací prostory a pomáhá s organizací společenských akcí.  Při celostátním kole komise ocenila, jak se lidé intenzivně zajímají o dění v obci a aktivně se na něm podílejí. Za první místo Třeštice obdržela šek ve výši 900 tisíc korun.

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky Třeštice, ocenění, Vesnice roku, stuha, Česko, Senát Parlamentu ČR, Královéhradecký kraj, Zlínský kraj, okres Jihlava, Rudník, Zašová, Ministerstvo zemědělství České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obec Třeštice získala Oranžovou stuhu ČR 2019. Komise ocenila hlavně aktivitu místních lidí | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.