Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Světlá nad Sázavou za měsíc otevře novou sportovní halu. Bude to dříve, než se plánovalo

Nová krytá sportovní hala ve Světlé nad Sázavou bude otevřená od 16. listopadu. Město původně počítalo se zahájením provozu až v lednu příštího roku, ale stavba byla dokončená rychleji, řekl starosta Jan Tourek (KDU-ČSL). Na investici přibližně za 92 milionů korun bez daně přispěl městu kraj, protože sportoviště budou využívat i žáci jeho střední školy.

„Kraj nám dal 9,2 milionu korun, to znamená desetinu z pořizovací ceny sportovní haly," uvedl starosta Jan Tourek. Středoškoláci budou díky tomu halu postavenou u Základní školy Lánecká využívat jeden den v týdnu od 8:00 do 15:00 za symbolický poplatek 1000 korun za rok. Krajská Akademie ve Světlé nad Sázavou podle webu zastřešuje vyšší odbornou školu, gymnázium a střední odbornou školu uměleckoprůmyslovou.

Halu postavila firma PKS stavby, práce začaly ve druhé polovině minulého roku. Kvůli investici si město se 6600 obyvateli otevřelo úvěr.

Termíny v nové hale už jsou podle radnice hodně zaplněné. Ve všedních dnech dopoledne tam budou sportovat hlavně školy, odpoledne převážně světelské oddíly, které zatím musely jezdit do hal třeba do Ledče nad Sázavou, Havlíčkova Brodu nebo Čáslavi.

Od saunového světa se nakonec upustilo 

Radnice podle starosty projekt řešila od roku 2006, nejdřív i se saunovým světem. To by ale byla investice kolem 140 milionů korun. „To jsme řekli, že není možné, takže se to muselo 'ořezat'," uvedl. Zůstaly ale rozměry sportovní haly, které jsou 47 krát 27 metrů. Výška haly 9,5 metru umožňuje i konání zápasů volejbalové extraligy. „Je to plnohodnotné sportovní zařízení," uvedl Tourek. Velmi kvalitní je podle něj i podlaha hrací plochy. V hale je šest šaten a místo pro 150 sedících diváků.

Autoři | Foto Město Světlá nad Sázavou

Štítky hala, sport, Světlá nad Sázavou, otevření, stavba, sportovní hala, investice, KDU-ČSL, Česká volejbalová extraliga mužů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Světlá nad Sázavou za měsíc otevře novou sportovní halu. Bude to dříve, než se plánovalo | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.