Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Řidič Tatry nezvládl zatáčku a na mokré silnici dostal smyk. Škoda je 4,5 milionu korun

Hmotná škoda ve výši 4,5 milionu korun vznikla při dopravní nehodě, k níž došlo na silnici I/37 na Havlíčkobrodsku u obce Slavíkov – Dlouhý. Během této události se zranil řidič vozidla Tatra.

Nehoda se stala ve středu 9. října 15 minut před 11. hodinou.

„Čtyřiapadesátiletý řidič nákladního vozidla Tatra projížděl po silnici ve směru od obce Trhová Kamenice směrem na obec Údavy. Při projíždění táhlé levotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a na mokré komunikaci a dostal s vozidlem smyk, kdy ve smyku přejel do protisměru, kde v tu dobu jel řidič nákladního vozidla Renault. Ten na vzniklou situaci reagoval tak, že strhnul řízení vozidla vpravo mimo komunikaci, kde se vozidlo převrátilo na pravý bok. Ke střetu mezi oběma vozidly nedošlo,“ popisuje průběh nehody Dana Čírtková, mluvčí policistů. 

Řidič Tatry následně ve smyku přejel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do vzrostlých stromů a následně se vozidlo přetočilo na levý bok. Při dopravní nehodě se zranil řidič vozidla Tatra, který byl sanitkou převezen do nemocnice. Ke zranění jiných osob nedošlo. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen na místě nehody dechovou zkouškou.

Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na poškozených vozidlech, která byla odhadnuta na částku 4,5 milionu korun.

„Frekventovaná silnice musela být po dopravní nehodě po dobu šetření okolností nehody a zásahu složek integrovaného záchranného systému zcela neprůjezdná. Policisté odkláněli provoz na objízdné trasy po komunikacích v okolí.  Neprůjezdná zůstala také pod dobu vyprošťování havarovaných vozidel,“ dodala Čírtková.

Foto Drbna

Štítky nehoda, Tatra, smyk, zranění, silnice, Tatra Trucks, dopravní nehoda, okres Havlíčkův Brod, Slavíkov, Dlouhý, Renault, Trhová Kamenice, Údavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič Tatry nezvládl zatáčku a na mokré silnici dostal smyk. Škoda je 4,5 milionu korun | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.