Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ledečtí záchranáři půjdou do nového. Stěhovat se bude za plného provozu

Záchranáři v Ledči nad Sázavou mají hotové nové výjezdové stanoviště. Z pronajatých prostor v objektu místní polikliniky se během prázdnin přestěhují do vlastních prostor, které byly vybudovány v horní části areálu Gymnázia, Střední odborné školy a Vyšší odborné školy Ledeč nad Sázavou na ulici Koželská.

„Kraj Vysočina za nové stanoviště zaplatil více než 12 milionů korun. Stavbě už loni v srpnu předcházela demolice původního objektu, který se ukázal pro potřeby zdravotnické záchranné služby (ZZS) nerekostruovatelný. Stavba byla dokončena přesně za plánovaných 330 stavebních dní,“ informoval náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku Martin Kukla.

Zdravotnická záchranná služba funguje v Ledči nad Sázavou od roku 1994, od roku 2005 pod hlavičkou Kraje Vysočina, spádová oblast zahrnuje přibližně 20 tisíc obyvatel. Z tohoto stanoviště vyjíždí záchranáři ročně k více než 1200 případům.

Typizovaný objekt záchranné služby na ulici Koželská disponuje dvojgaráží a plnohodnotným zázemím pro výjezdové týmy záchranářů. „Důsledně jsme oddělili dopravní proudy záchranné služby a školy tak, aby nedošlo k jejich kolizi, vybudovali nový výjezd na hlavní silnici, došlo i na přeložky areálových inženýrských sítí a terénní úpravy kolem objektů,“ doplnil Martin Kukla.

Do konce prázdnin v novém 

Aktuálně přichází na řadu práce truhlářů a IT techniků, následovat bude stěhování, které by krajská záchranka ráda stihla do konce prázdnin.

„Stěhování bude probíhat za provozu tak, aby nedošlo k jeho přerušení, určená směna pak zahájí v konkrétní den činnost v 7 hodin ráno už v nových prostorách. Nájemní smlouvu na poliklinice máme ukončenu ke konci srpna, a k tomu datu plánujeme oficiální opuštění současně používaných prostorů, které už nevyhovovaly především dispozičně a komplikovaný byl i výjezd sanitek k zásahům,“ potvrdila ředitelka ZZS Kraje Vysočina Vladislava Filová.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky ZZS, sídlo, rekonstrukce, Kraj Vysočina, Ledeč nad Sázavou, zdravotnická záchranná služba, Martin Kukla, Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ledečtí záchranáři půjdou do nového. Stěhovat se bude za plného provozu | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.