Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kvůli stavbě krajské knihovny bude v Havlíčkově Brodě zavřeno parkoviště v centru

Kvůli stavbě nové krajské knihovny bude v Havlíčkově Brodě příští měsíc uzavřena velká plocha pro parkování aut v centru. Místo u kulturního domu Ostrov plánují stavbaři oplotit 9. července, práce potrvají dva roky. Po dokončení stavby tam bude okolo 200 parkovacích míst, což odpovídá nynějšímu počtu aut, která se tam odstavují. Novinářům to dnes řekl havlíčkobrodský místostarosta Libor Honzárek (TOP 09).

Plocha s nájezdem do Žižkovy ulice není upravena jako parkoviště a za parkování se neplatí. Ve všedních dnech bývá plně obsazená. Při stavbě knihovny tam auta být nemohou. „Areál není zas tak velký, bude tam zařízení staveniště,“ řekl Honzárek. Míst pro parkování v centru je ale málo.  Místostarosta uvedl, že v létě bývají u zimního stadionu, odkud se lidé dostanou pěšky k náměstí do deseti minut.

ČTĚTE TAKÉ: Stavba krajské knihovny v Havlíčkově Brodě vyjde na skoro dvě stě milionů korun 

Podle místostarostky Ivany Mojžyškové (ČSSD) se lidé naučili jezdit do města v autech po jednom. „Autobusy potom jezdí prázdné a my tady musíme řešit, kde budou parkovat lidé, kterým platíme veřejnou dopravu,“ řekla.

Návrh krajské knihovny v Havlíčkově Brodě 

Zakázku na stavbu krajské knihovny za 178 milionů korun dostala firma Zlínstav. Kraj bude platit budovu, město se zavázalo dát maximálně 50 milionů korun do dalších úprav včetně stavby parkovacího domu. Honzárek uvedl, že oba investoři v nejbližších dnech podepíšou smlouvy s jedním dodavatelem. Parkoviště město udělá také na loukách směrem k řece, které přikoupilo.

Krajská knihovna zatím v Havlíčkově Brodě sídlí ve Staré radnici na Havlíčkově náměstí. Kvůli nedostatku místa působí i v pronajatých prostorách. O stavbě nové budovy se mluvilo léta. Na obrátkách nabraly přípravy předloni, když se kraj dohodl na spolupráci s Havlíčkovým Brodem.

Autoři | Foto pixabay.com, www.kkvysociny.cz

Štítky parkoviště, krajská knihovna, stavba, centrum, omezení, knihovna, Havlíčkův Brod, parkování, Libor Honzárek, TOP 09, Ivana Mojžyšková, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli stavbě krajské knihovny bude v Havlíčkově Brodě zavřeno parkoviště v centru | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.