Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nadace dnes v Havlíčkově Brodě udělí Cenu Karla Havlíčka Borovského za rok 2017

Nadace Český literární fond dnes v Havlíčkově Brodě udělí novinářskou Cenu Karla Havlíčka Borovského za rok 2017. Dva mladí profesionálové získají od zástupců města a Kraje Vysočina Novinářské křepelky, ceny pro novináře do 33 let. Porota udělí také Cenu Opus Vitae za dosavadní novinářskou činnost. Nadace pořádá tuto akci po jednadvacáté.

Předání prestižních cen je naplánované na 14:00, konat se bude v obřadní síni Nové radnice. Správní rada nadace uděluje ceny na návrh odborné poroty. Její předsedkyní je novinářka Martina Riebauerová. V Havlíčkově Brodě se ceny předávají pravidelně od roku 2000, předchozí dva ročníky byly v Praze.

Loni získala Cenu Karla Havlíčka Borovského Kateřina Šafaříková z časopisu Respekt, kterou porotci ocenili za psaní překračující hranice v Evropě a udržující v napětí tuzemský diplomatický sbor. Novinářské křepelky si převzali Lukáš Prchal z Aktuálně.cz a Hospodářských novin a Lukáš Senft z Deníku Referendum.cz. Cenu Opus Vitae za novinářskou vitalitu a obdivuhodnou vytrvalost obdržel novinář a publicista Karel Pacner.  Legendární popularizátor vědy, kosmonautiky a vesmíru se narodil v roce 1936.

Autoři | Foto www.dedictvivysociny.cz

Štítky Cena Karla Havlíčka Borovského, novinář, ocenění, Havlíčkův Brod, Novinářská křepelka, Nadace Český literární fond, Kraj Vysočina, Lukáš Prchal, Praha, Evropa, Karel Pacner, Aktuálně.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nadace dnes v Havlíčkově Brodě udělí Cenu Karla Havlíčka Borovského za rok 2017 | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.