Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Světlá nad Sázavou chystá stavbu sportovní haly. Bude sloužit školám i místním sportovcům

Světlá nad Sázavou na Havlíčkobrodsku připravuje stavbu sportovní haly, sloužit by měla začít za dva roky. Využívat ji budou školy i místní sportovci. Na stavbu s předpokládanými náklady kolem 90 milionů korun bez daně se radnice chystá vybírat dodavatele.

ČTK to řekl starosta Jan Tourek (KDU-ČSL). Bude to největší investice města od rekonstrukce zimního stadionu dokončené v roce 2010.

Náklady na zimní stadion převýšily 100 milionů korun. Krytá sportovní hala podle starosty místním sportovcům chybí, jezdit musí třeba do Ledče nad Sázavou, Zruče nad Sázavou nebo do Pelhřimova. „Ty haly jsou všude obsazené. Je to podle mého názoru nejvyužívanější sportovní zařízení obecně,“ uvedl.

Stavbu haly chce město z větší části zaplatit pomocí úvěru ve výši 70 milionů korun. Podmínky půjčky projednají zastupitelé města v dubnu. Na finančním příspěvku se radnice domlouvá i s krajem, jehož škola, světelská akademie, by nové sportovní zařízení také využívala.

Hala vznikne v sousedství Základní školy Lánecká, jen pár minut k ní potrvá chůze i žákům druhé městské základní školy. Nové sportoviště se zázemím pro hráče i diváky bude mít rozměry 27 krát 47 metrů. Výška stropu 9,5 metru podle Tourka umožní konání zápasů volejbalové extraligy. Stavba haly by měla být dokončena v příštím roce. Do ostrého provozu by ji město chtělo uvést v lednu 2020.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sport, hala, výstavba, sportovci, Světlá nad Sázavou, sportovní hala, okres Havlíčkův Brod, sportoviště, KDU-ČSL, Ledeč nad Sázavou, Zruč nad Sázavou, Pelhřimov, Česká volejbalová extraliga mužů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Světlá nad Sázavou chystá stavbu sportovní haly. Bude sloužit školám i místním sportovcům | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.