Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Chotěboř se možná dočká letního koupaliště. Radnice nyní jedná o výkupu pozemků

Chotěbořská radnice jedná o výkupu pozemků na území zvažovaném pro stavbu letního koupaliště, které v Chotěboři zatím chybí. Město už má na koupaliště zpracovanou studii. O vybudování krytého bazénu, který by mohl být v provozu celoročně, neuvažuje. Zájemcům o plavání z řad veřejnosti od letoška hradí dopravu do Havlíčkova Brodu, řekl starosta Tomáš Škaryd (ČSSD).

Městem objednaný autobus lidi jednou týdně doveze až k havlíčkobrodskému krytému bazénu a tam na ně počká. Autobus bývá plně obsazený. Jeden výjezd radnici stojí dva tisíce korun. „Vyjde nás to mnohonásobně levněji, než kdybychom měli platit provoz stejného zařízení tady ve městě,“ řekl Škaryd. Krytý bazén je kromě Havlíčkova Brodu i v Hlinsku vzdáleném od Chotěboře také zhruba 20 kilometrů.

Stavbu letního koupaliště má devítitisícová Chotěboř ve svém střednědobém rozpočtovém výhledu, dojít by na ni mohlo asi v roce 2020. Místem stavby by mohla být louka U Střelnice, pokud se radnici podaří dohodnout na výkupu s majiteli pozemků. „Vychází to z požadavku veřejnosti, že tu koupaliště chybí,“ uvedl starosta.

K letní rekreaci teď slouží hlavně přehrada Břevnice, v níž je ale nejistá čistota vody. O koupaliště s atrakcemi stojí rodiny s malými dětmi, některým lidem ale zase vadí to, že jde o zařízení, které bývá v provozu jen malou část roku. „Uvidíme, jak se k tomu bude stavět zastupitelstvo, které vzejde z nových voleb,“ uzavřel Škaryd.

Příští rok bude Chotěboř hospodařit s příjmy, stejně jako výdaji, 301 milionů korun. Částka na investice proti letošku stoupne o 40 milionů na 98 milionů korun. Velká část plánovaných stavebních akcí se bude týkat zlepšení místních komunikací a parkovišť. Město hospodaří bez dluhů. Kvůli stavbě koupaliště by si zřejmě úvěr muselo otevřít.

Autoři | Foto turistika.cz

Štítky koupaliště, Chotěboř, pozemky, jednání, pozemek, Tomáš Škaryd, radnice, Havlíčkův Brod, ČSSD, Hlinsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chotěboř se možná dočká letního koupaliště. Radnice nyní jedná o výkupu pozemků | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.