Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Student z Havlíčkova Brodu postoupil do finále soutěže Svačina roku. Oslnil tortillou s tuňákem

Ondřej Prchal, student krajské Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod, postoupil do finále 4. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku. Odbornou porotu oslovila v korespondenčním kole jeho Tortilla s avokádem, pomerančem doplněná salátkem z polníčku a rukoly.

Finále se uskuteční ve čtvrtek 8. prosince v pražských Holešovicích, kde se představí celkem 15 soutěžících ze 12 krajů České republiky. Soutěžící si rozdělí ceny v hodnotě 20 tisíc korun.

Soutěžící mají za úkol připravit rychlou, chutnou a originální svačinu. Jako hlavní surovinu musí použít tuňákové výrobky. V živém finále připraví 15 studentů svůj soutěžní pokrm před dvěma porotami, které budou hodnotit například chuť, složení receptury, správnou techniku přípravy nebo jedinečný nápad. Soutěže se účastní studenti středních škol se zaměřením na gastronomii a stravovací služby. Letos se přihlásil rekordní počet 37 škol.

 Odborná porota finálového kola soutěže Svačina roku bude mít letos trojí zastoupení. Soutěžní recepty budou hodnotit kuchařské osobnosti ve složení Mistr Kuchař Vladimír Picka, šéfkuchař restaurace Aureole Jiří Král a nově také provozovatel restaurace Konírna a Zájezdního hostince na Štěpáně Martin Slezák. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele soutěže. Živé finále bude opět uvádět herečka, moderátorka a kuchařka Markéta Hrubešová.

Finálový recept Ondřeje Prchala:

Tortilla s avokádem, pomerančem doplněna salátkem z polníčku a rukoly

Suroviny (4 porce):

1 ks Rio Mare Paté tuňákový krém v konzervě, dva pomeranče, dvě avokáda, čtyři koktejlová rajčata, ½ balení salátu rukola, ½ balení salátu polníček, čtyři tortilly, na salátek – lžíce vinného octu, dvě lžíce olivového oleje Monini, 10 gramů polníčku, 10 gramů rukoly, čtyři koktejlová rajčata, sůl a pepř na dochucení.

Postup:

Tortillu opečeme na pánvi, potřeme tuňákovým krémem Rio Mare Paté a poklademe předem očištěným a na plátky nakrájeným avokádem, pomerančem a koktejlovými rajčaty. Nakonec přidáme rukolu s polníčkem a zabalíme. Tortillu rozkrojíme na polovinu a servírujeme se salátkem.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky finále, soutěž, tortilla, Havlíčkův Brod, Česko, Jiří Král, Holešovice, Markéta Hrubešová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Student z Havlíčkova Brodu postoupil do finále soutěže Svačina roku. Oslnil tortillou s tuňákem | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.