Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Nemocnice na Vysočině zvažují stavbu parkovacích domů

Stavby nového výjezdního stanoviště záchranářů nebo parkovacích domů v třebíčské a havlíčkobrodské nemocnici plánují v příštích letech zdravotnické organizace, jejichž zřizovatelem je Kraj Vysočina. Krajské nemocnice a zdravotní záchranná služba (ZZS) předložily plán investic na příští tři roky. V materiálu, který dnes schválila krajská rada, je více než 30 akcí. Pro kraj by uskutečnění všech záměrů znamenalo výdaje za 307 milionů korun. Novinářům to dnes řekl hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD).

Krajská zdravotnická zařízení plánují v letech 2020 až 2022 třeba obměny přístrojového vybavení nebo opravy výtahů, vzduchotechniky či elektrických rozvodů a zdrojů tepla. „Dnešním schválením dáváme najevo, že jsme ochotni se potom nad těmito konkrétními věcmi bavit. Nebyli bychom rádi, kdyby přišly (nemocnice a ZZS) s něčím, co tam nemají, pokud to nebude havárie," řekl hejtman Jiří Běhounek.

Podle ředitelky ZZS Kraje Vysočina Vladislavy Filové je v návrhu začátek projednávání stavby nového stanoviště ZZS v Náměšti nad Oslavou na Třebíčsku. Současné sídlí v nájmu v poliklinice. „Problém není ani tak v zázemí pro posádku, i když je to dispozičně oddělené, ale v absenci garáže," řekla Vladislava Filová. Záchranáři mají v Náměšti k dispozici jen jednu plechovou garáž. „Druhé auto stojí venku, není tam ani technicky možné postavit jiný přístřešek nebo garáž," uvedla Filová. Předpokládané pořizovací náklady včetně projektové dokumentace jsou 12,5 milionu korun.

Parkovací dům i pro veřejnost 

Havlíčkobrodská nemocnice by zase chtěla řešit nedostatek parkovacích míst pro zaměstnance i veřejnost, a to stavbou parkovacího domu pro 100 aut na pozemku vedle nemocničního areálu. Náklady jsou odhadovány na více než 40 milionů.

V třebíčské nemocnici by se na stavbě parkovacího domu mělo podílet město. Má zájem, aby parkovací dům sloužil veřejnosti. Místo pro něj je v areálu nemocnice, ale také v těsném sousedství přestupního terminálu u vlakového nádraží. V roce 2020 by mohla být hotova projektová dokumentace, ze které vyplyne cena i možná kapacita parkovacího domu, řekl už dřív starosta Třebíče Pavel Pacal (Pro Třebíč), který je zároveň náměstkem hejtmana.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, parkování, Vysočina, Kraj Vysočina, Jiří Běhounek, ČSSD, garáž, Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina, Náměšť nad Oslavou, Pavel Pacal, Třebíč, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice na Vysočině zvažují stavbu parkovacích domů | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.